Πάτρα: Ναυαγοσώστες έχουν σώσει δύο άτομα από πνιγμό – Λιγότερα περιστατικά φέτος

Στην Πάτρα, από τις αρχές Ιουνίου έχουν εγκατασταθεί σε 13 βάθρα που βρίσκονται στις πιο πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου. Μέχρι στιγμής, στις ακτές της Πάτρας έχει χάσει τη ζωή του μόλις ένας άνθρωπος, με το στατιστικό να είναι ενθαρρυντικό σε σύγκριση με άλλες χρονιές που περισσότεροι συμπολίτες δεν κατάφερναν να ξεπεράσουν.

Ναυαγοσώστες

Μέσα στην καθημερινότητά μας υπάρχουν ήρωες που δεν λαμβάνουν την προβολή που τους πρέπει. Σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων μπορούν να ενταχθούν και οι ναυαγοσώστες που δίνουν αγώνα για να προστατέψουν άτυχους λουόμενους, όταν συμβαίνει η κακιά στιγμή.

Στην Πάτρα, από τις αρχές Ιουνίου έχουν εγκατασταθεί σε 13 βάθρα που βρίσκονται στις πιο πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου. Μέχρι στιγμής, στις ακτές της Πάτρας έχει χάσει τη ζωή του μόλις ένας άνθρωπος, με το στατιστικό να είναι ενθαρρυντικό σε σύγκριση με άλλες χρονιές που περισσότεροι συμπολίτες δεν κατάφερναν να ξεπεράσουν.

Ο Γιώργος Μπονέλης, υπεύθυνος της εταιρείας φύλαξης των παραλιών μιλά στην «Πελοπόννησο» και μεταφέρει πώς πηγαίνει μέχρι τώρα η σεζόν. Επισημαίνει: «Δυστυχώς στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην παραλία της Πλαζ είχαμε έναν πνιγμό φέτος ως τώρα, αλλά έχουμε επέμβει σωτήρια για άλλους δύο ανθρώπους. Πρόκειται για κολυμβητές που ένιωσαν αδιαθεσία ενώ βρίσκονταν μέσα στο νερό και η άμεση επέμβαση των ναυαγοσωστών τους κράτησε στη ζωή. Αυτοί οι άνθρωποι νοσηλεύθηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και πλέον βρίσκονται στο σπίτι τους και συνεχίζουν τη ζωή τους. Πρέπει να μιλάμε και για αυτά τα περιστατικά, δεν είναι μόνο οι πνιγμοί, υπάρχουν και οι σωτήριες επεμβάσεις».

Η Ναυαγοσωστική Ομάδα, που έχει αναλάβει τις παραλίες της Πάτρας, πέρα από τα 9 σημεία που βρίσκονται οι ναυαγοσώστες της, περιπολεί και με μεγάλο σκάφος τις ακτές του Δήμου για παν ενδεχόμενο. Παράλληλα, φέτος το καλοκαίρι έχει αποτρέψει από χειρότερες καταστάσεις σε ακόμα πέντε περιστατικά σε Πάτρα, Μεσολόγγι και Χιλιαδού.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι πλέον οι λουόμενοι έχουν συμφιλιωθεί με το ρόλο του ναυαγοσώστη και κυρίως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν αντιδρούν στις υποδείξεις, καθώς αναγνωρίζουν πως πρόκειται για συμβουλές που μπορεί να τους σώσουν τη ζωή.

Και καταλήγει, μιλώντας επ’ αυτού ο κ. Μπονέλης: «Γενικότερα ο κόσμος εμπιστεύεται τον ναυαγοσώστη. Παρατηρούμε πως σε σύγκριση με το παρελθόν, ο κόσμος δεν απομακρύνεται πολύ από την ακτή. Επιπλέον, στις ακτές που ενεργούμε, υπάρχει το βαρκάκι που όταν εντοπίζει κάποιον κολυμβητή να έχει ανοιχτεί, του ζητά να γυρίσει και του προσφέρει βοήθεια αν τη χρειάζεται. Είναι λίγοι αυτοί που ξεφεύγουν και κάνουν του κεφαλιού τους. Παλαιότερα υπήρχαν κολυμβητές που ξεκινούσαν από την πλαζ και τους βρίσκαμε στη γέφυρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Kαιρός: Υποχωρεί η θερμοκρασία, έρχονται θερμικές καταιγίδες, η πρόγνωση για την Πάτρα

Αχαΐα: Επιθέσεις κατά γυναικών, καταγγελίες για περιστατικά με δράστες άνδρες

Κάμαλα Χάρις: Εξασφάλισε τη στήριξη επαρκούς αριθμού αντιπροσώπων – «Θα νικήσω τον απατεώνα Τραμπ»

Πατρών – Πύργου: Λειτουργική ή ολοκληρωμένη; Πιθανόν να χρειαστεί ένα ακόμα τετράμηνο ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μπήκε πλαφόν στον αριθμό κηδειών στα δημοτικά Κοιμητήρια

«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: Τι αλλάζει στο πρόγραμμα, έξτρα μπόνους στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Λεωφόρος Αλεξάνδρας: Βίντεο ντοκουμέντο από τα επεισόδια με πυροβολισμούς

Ειρήνη Κουρούβανη: Ποια είναι η παραολυμπιονίκης που την παρέσυρε αυτοκίνητο και την εγκατέλειψε 

Χανιά: Κινδύνευσε με ακρωτηριασμό τουρίστρια από δάγκωμα θαλάσσιας χελώνας!