Αιγιάλεια: Τσουκαλά και Μπέσκος απαντούν – Γιατί τον/τη θεωρείτε πιο κατάλληλο/η αρχηγό;

Τους ζητήσαμε ν’ απαντήσουν στο «ίδιο» ερώτημα: Η κ. Τσουκαλά στο «γιατί με την Αννα;». Και ο κ. Μπέσκος στο «γιατί με τον Χάρη;».

Αιγιάλεια

Οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ έχουν ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία τους για τις εσωτερικές εκλογές της 6ης και 13ης Οκτωβρίου για ανάδειξη νέου προέδρου στο Κίνημα.

Κι εμείς ξεκινάμε σιγά-σιγά τα ανάλογα «πάνελ» (θ’ ακολουθήσουν αρκετά μεταξύ Αιγιαλέων μέχρι τις εκλογές). Σήμερα, μιλούν στην «ΠτΔ» δύο γνωστά και καταξιωμένα στελέχη στην κοινωνία της Αιγιάλειας και της Αχαΐας. Η Μαρία Τσουκαλά, που τάχθηκε στο πλευρό της Αννας Διαμαντοπούλου, και ο Γιώργος Μπέσκος, που τάχθηκε στο πλευρό του Χάρη Δούκα.

Τους ζητήσαμε ν’ απαντήσουν στο «ίδιο» ερώτημα: Η κ. Τσουκαλά στο «γιατί με την Αννα;». Και ο κ. Μπέσκος στο «γιατί με τον Χάρη;».

«Με την Αννα πρωθυπουργό»!

 

Η Μαρία Τσουκαλά (γιατρός-πνευμονολόγος, πρώην πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ) απάντησε: «Εγώ θα το ρωτούσα διαφορετικά. Γιατί όχι με την Άννα Διαμαντοπούλου; Προσωπικότητα διεθνούς απήχησης, με γνώση των θεμάτων και προβλημάτων της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Η διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ από την κ. Διαμαντοπούλου αναβαθμίζει αυτή τη διαδικασία φέρνοντας την πολιτική στο προσκήνιο. Η εποχή μας, δύσκολη και με πολλές προκλήσεις, έχει ανάγκη πολιτικής αντιμετώπισης και ικανών πολικών.
Η Αννα Διαμαντόπουλου δεν έπαψε ποτέ να μελετά τα προβλήματα, να προτείνει λύσεις χωρίς εμπάθεια και κυρίως χωρίς μηδενισμούς, μακριά από κομματικούς μηχανισμούς και υπόγειες διαδρομές.
Προσωπικά, θα νιώθω ασφάλεια και αισιοδοξία με την Αννα πρωθυπουργό».

«Στηρίζω ΠΑΣΟΚ, στηρίζω Δούκα»

Ο Γιώργος Μπέσκος (πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις περυινές εκλογές) απάντησε:
«Στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ επέδειξε αδυναμία να ανταποκριθεί στους στόχους που είχε θέσει η ηγεσία του: Ισχυρό διψήφιο ποσοστό και δεύτερη θέση.
Ήταν εμφανής στο κόμμα η απουσία της κοινωνικής διεισδυτικότητας αφού απέτυχε η ηγεσία του να αξιοποιήσει τις κοινωνικές ομάδες και να είναι φορέας έκφρασης αυτών.
Ο Χάρης Δούκας έχει την κοινωνική διείσδυση και όλα τα προσόντα που πρέπει να έχει ένας ηγέτης. Μορφωτικό επίπεδο, σύγχρονες ιδέες και χαρισματική δυνατότητα να δημιουργεί κοινωνικές συνεργασίες και συγκλίσεις όπως έδειξαν και οι εκλογές στον Δήμο Αθήνας.
Είναι απόλυτα σαφής, χωρίς αστερίσκους, σε θέματα αντιμετώπισης καρτέλ, funds, ακρίβειας, ενίσχυσης δημόσιας υγείας, δημόσιας παιδείας.
«Το ΠΑΣΟΚ θα συγκρουστεί με τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ για τον εκδημοκρατισμό της εξουσίας. Αλλάζουμε πρώτα το κόμμα μας για να δημιουργήσουμε κόμμα αγαπητό στην κοινωνία».
Αυτή η τοποθέτηση του Χάρη Δούκα σε πρόσφατη ομιλία του καταδεικνύει ότι στηρίζοντας τον Χάρη Δούκα στις εκλογές για ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, στηρίζουμε το ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία».