Ο Παρασκευόπουλος πρώτα νίκησε τον φόβο του

Σκέφτηκε να τα παρατήσει λόγω ενός πολύ σοβαρού τραυματισμού, δεν το έβαλε κάτω, επέστρεψε δυνατός και στα 19 του χρόνια πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Νέων Ανδρών

Παρασκευόπουλος

Ο 19χρονος πατρινός γκαρντ, Χάρης Παρασκευόπουλος, πρώτα νίκησε τον φόβο του, επέστρεψε ακολούθως στην δράση και δικαιώθηκε! Ομως έχει ακόμη δρόμο μπροστά του.

Πανηγύρισε με την Εθνική μας ομάδα την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Ανδρών Κ20 και απ-έδειξε, πρώτα στον εαυτό του, ότι έχει αφήσει πίσω εκείνον τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη, ρήξη πρόσθιου χιαστού και μηνίσκου, τον Απρίλιο του 2019. Τότε στα 13 του χρόνια ήταν ένα παιδί που ξεχώριζε σαν τη…μύγα μέσα στο γάλα.

Όμως σε ένα τουρνουά έπαθε τη μεγάλη ζημιά. «Έτρεχα στον αιφνιδιασμό, δέχτηκα ένα σπρώξιμο και άκουσα ένα κρακ. Αυτό ήταν, ένιωσα ότι άλλαξαν τα πάντα». Αυτά τόνισε χθες στο ξεκίνημα της κουβέντας μας ο Χάρης Παρασκευόπουλος και πρόσθεσε: «Ναι δεν κρύβω ότι πέρασα δύσκολα και σκέφτηκα να τα παρατήσω. Επέστρεψα μετά από δύο χρόνια, ξεπερνώντας και τα ψυχολογικά μου νικώντας πρώτα τον φόβο μου. Ομως με βοήθησε πάρα πολύ η οικογένεια μου. Της οφείλω τα πάντα. Στη μητέρα μου, τον πατέρα μου, τα αδέλφια μου, αυτοί με στήριξαν, μου έδιναν δύναμη κάθε ημέρα, σε αυτούς αφιερώνω το μετάλλιο. Δεν θα άλλαζα με τίποτα στον κόσμο το χαμόγελό τους όταν τελείωσε ο μικρός τελικός με το Βέλγιο, γιατί είχαν έρθει στην Πολωνία.Η χαρά τους έκανε τη δική μου χαρά μεγαλύτερη».

Στην ερώτηση τι θα συμβούλευε τους αθλητές που τους χτυπάει την πόρτα η ατυχία με σοβαρούς τραυματισμούς τόνισε με νόημα: «Να μην τα παρατήσουν ποτέ σε οποιαδήπητε δυσκολία και εάν τους παρουσιαστεί. Να συνεχίσουν να πιστεύουν στον εαυτό τους, να δουλεύουν και να εξελίσσονται. Αυτό έκανα και εγώ και αισθάνομαι δικαιωμένος. Ομως είμαι ακόμη στην αρχή. Είμαι της λογικής ότι όλα πρέπει να γίνονται βήμα-βήμα και αυτή ακολουθώ».

*Ο Χάρης Παρασκευόπουλος ανήκει στην ΑΕ Γλαύκου Έσπερου ΑΟΠΑ, πέρυσι αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στα Φανάρια Νάξου, στη National League 1 και του χρόνου θα συνεχίσει στην Elite League αγωνιζόμενος στον Κόροιβο.