Η αυτοψία έδειξε ρέμα και χείμαρρο: Πρώτη κοινή επίσκεψη Δήμου Πατρέων και Περιφέρειας στο Γηροκομειό

Οι δυο πλευρές βρέθηκαν το πρωί στο σημείο, είδαν περιμετρικά στο ρέμα, τα σημεία που παρουσιάζουν επικινδυνότητα, αλλά και τη γύρω περιοχή, όπου τα καμένα έχουν δημιουργήσει πληγές και κατέγραψαν αυτά που έπρεπε.

αυτοψία Ο Νίκος Γυφτάκης κατά τη διάρκεια της αυτοψίας εξετάζει περίεργες υποδομές

Η κοινή αυτοψία που έγινε χθες από τον Δήμο Πατρεών και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Γηροκειμειο έδειξε ως πρώτη κίνηση τον καθαρισμό του ρέματος πριν οι βροχές φέρουν πλημηρικά φαινόμενα.

Των ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ και ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΟΓΚΟΥ

Οι δυο πλευρές βρέθηκαν το πρωί στο σημείο, είδαν περιμετρικά στο ρέμα, τα σημεία που παρουσιάζουν επικινδυνότητα, αλλά και τη γύρω περιοχή, όπου τα καμένα έχουν δημιουργήσει πληγές και κατέγραψαν αυτά που έπρεπε.

Κοινό συμπέρασμα είναι ότι θα πρέπει άμεσα να γίνει καθαρισμός, κάτι που έχει προγραμματιστεί για αύριο-μεθαύριο από την Περιφέρεια και στη συνέχεια θα γίνει νέα αυτοψία από τεχνική υπηρεσία.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Αναστασίου, από την πλευρά του Δήμου, συμμετείχε στην αυτοψία και μετέφερε στην «Πελοπόννησο» ότι: «Υπάρχουν αναγκαίες πρώτες παρεμβάσεις που είναι άμεσες. Για παράδειγμα, η Περιφέρεια θα καθαρίσει το ρέμα και τους χείμαρρους της περιοχής, όσο μπορεί και όπου μπορεί, γιατί η περιοχή είναι αρκετά δύσβατη.

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΦΩΤΙΑ

Το Δασαρχείο Πατρών θα ασχοληθεί με τα δέντρα και άλλες εργασίες που έχει να κάνει. Κι εμείς, ο Δήμος Πατρέων, θα διευθετήσουμε τα νερά με εργασίες, ώστε να μην έχουμε κατολισθήσεις, ενώ θα εκτελέσουμε κι άλλες εργασίες στα πρανή και σε ένα τοιχίο αντιστήριξης. Ολα αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα.

Από κει και έπειτα, θα χρειαστεί το επόμενο διάστημα σε δεύτερη φάση να τοποθετηθούν σαρζανέτ, να γίνει αναδάσωση κ.λπ. Σε ορισμένα σημεία θα χρειαστεί και συνεργασία με την Εκκλησία, καθώς της ανήκουν κάποιες εκτάσεις».

Ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νίκος Γυφτάκης και ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Αχαΐας Βασίλης Κούτρας έλεγξαν όλα τα δεδομένα. Ο κ. Γυφτάκης, τόνισε στην «Π»: «Στα σημεία του ρέματος που είναι προσβάσιμα και μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις, θα γίνουν το συντομότερο γιατί είναι σημείο SOS που με βροχή μπορεί να δώσει πλημμυρικά φαινόμενα. Θα ακολουθήσει και άλλη αυτοψία από τις Τεχνικές Υπηρεσίες για να οριοθετηθεί ο ποταμός και να γίνουν τεχνικές εργασίες. Όμως, σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για δύσκολη εξίσωση γιατί το ρέμα είναι στον αστικό ιστό».