ΥΠΕΝ: Αλλαγή ενεργειακού παρόχου με ένα κλικ μέσω gov.gr

Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή.

υπεν

Η δυνατότητα αλλαγής παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου με ένα κλικ μέσω του gov.gr αποτελεί μια απλούστερη και πιο εύκολη διαδικασία για τους καταναλωτές, ενθαρρύνοντας παράλληλα τον ανταγωνισμό στην αγορά ενέργειας.

Έχοντας ήδη θεσμοθετήσει το δικαίωμα των καταναλωτών με κυμαινόμενα τιμολόγια (πράσινα και κίτρινα) να αλλάζουν πάροχο ανά μήνα, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ προχωρά και σε μέτρα για τη διευκόλυνση αυτής της γραφειοκρατικής και αποτρεπτικής –σε μεγάλο βαθμό– διαδικασίας.

Η «χαρτούρα» που καλούνται να υπογράψουν σήμερα οι καταναλωτές όταν συνάπτουν σύμβαση με έναν προμηθευτή, όπως εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις κ.ά., θα αντικατασταθεί με κάποια κλικ στην πλατφόρμα του gov.gr.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το Υπουργείο Ενέργειας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ολοκληρώνει αυτό το διάστημα την παραπάνω υπηρεσία και αναμένεται να την παρουσιάσει και να τη θέσει στη διάθεση των καταναλωτών μέσα στον Αύγουστο.

«Στόχος είναι να έχουμε μία πλατφόρμα που αυτοματοποιεί τα στοιχεία του καταναλωτή, ώστε η αλλαγή παρόχου να γίνεται χωρίς την ανταλλαγή φυσικών ή ψηφιακών εγγράφων», τόνισε αρμόδιο στέλεχος του ΥΠΕΝ, μιλώντας στην Καθημερινή.

Με πληροφορίες από το protothema, ο καταναλωτής που θα θελήσει να αλλάξει πάροχο, θα υποβάλλει μία αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Στη συνέχεια, ο πάροχος με μία ηλεκτρονική ειδοποίηση θα τον ενημερώνει για τα στοιχεία που χρειάζεται να αντλήσει προκειμένου να προχωρήσει το συμβόλαιο, ζητώντας τη συναίνεσή του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Αυτός ο απλοποιημένος τρόπος αλλαγής προμηθευτή θα τεθεί σε εφαρμογή σχεδόν ταυτόχρονα με τα μέτρα περιορισμού της μετακίνησης «στρατηγικών κακοπληρωτών», που το ΥΠΕΝ έχει εξαγγείλει από πέρυσι τον Οκτώβριο.

 

Διαβάστε επίσης:

ΑΑΔΕ : Μπλόκο σε 27 επιχειρήσεις με εικονικά τιμολόγια άνω των 218 εκατ. ευρώ, στην Αχαΐα πέντε από αυτές

Δείτε ποια Ελληνίδα αθλήτρια βρέθηκε θετική σε έλεγχο αντί-ντόπινγκ

Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Κατήγγειλε βιασμό από συγκρατούμενό του

Προς εκτόνωση η ένταση μεταξύ Κάσου και Καρπάθου – «Οι δίαυλοι επικοινωνίας λειτούργησαν σε διπλωματικό επίπεδο»

Καιρός: «Ανάσα» από τον καύσωνα, πού και πότε θα βρέξει, η πρόγνωση μέχρι την Κυριακή