Τζο Μπάιντεν: Θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση μετά την απόσυρσή του ΒΙΝΤΕΟ

Aπόψε το διάγγελμά του.

Biden

Ο Τζο Μπάιντεν απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της απόσυρσής του από την κούρσα για την προεδρία.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν έκανε την Τρίτη την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την αποχώρησή του από την προεδρική κούρσα του 2024, πετώντας από το Ντέλαγουερ στον Λευκό Οίκο, μία ημέρα πριν από την πολυαναμενόμενη ομιλία του προς το έθνος για τη δραματική αποχώρησή του από την προεκλογική εκστρατεία.

Ο Μπάιντεν, 81 ετών, χαιρέτησε και χαμογέλασε καθώς έβγαινε από την αυτοκινητοπομπή του στην αεροπορική βάση του Ντόβερ και περπάτησε αργά προς το Air Force One, ενώ οι δημοσιογράφοι τον ρωτούσαν πώς αισθάνεται.

«Καλά», απάντησε δύο φορές ο πρόεδρος, σχεδόν μια εβδομάδα μετά το θετικό τεστ COVID και την ανάρρωσή του στο παραλιακό του σπίτι στο Ρεχόμποθ – πριν ανακοινώσει με δραματικό τρόπο ότι αποσύρεται από την προεδρική εκστρατεία την Κυριακή.

Ο Μπάιντεν συνέχισε να βαδίζει προς το τζετ και στη συνέχεια έπιασε το κιγκλίδωμα των σκαλοπατιών καθώς ανέβαινε αργά, κρατώντας στο αριστερό του χέρι μια προστατευτική μάσκα.

Ο πρόεδρος σταμάτησε για λίγο στην κορυφή της σκάλας για να χαιρετήσει και να χαιρετήσει πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος.

«Δείτε και ακούστε»

Αφού προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Άντριους στο Μέριλαντ κοντά στον Λευκό Οίκο στις 14:18, ο Μπάιντεν κατέβηκε τις σκάλες του Air Force One, λέγοντας στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο έδαφος: «Δείτε και ακούστε».

«Γιατί δεν περιμένετε να ακούσετε τι θα πω;» απάντησε όταν ρωτήθηκε ποιο θα είναι το μήνυμά του κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του από το Οβάλ Γραφείο το βράδυ της Τετάρτης (3:00 το πρωί Πέμπτης, ώρα Ελλάδας). Ένας άλλος δημοσιογράφος ρώτησε ευθέως τον Μπάιντεν γιατί εγκατέλειψε τις εκλογές, με τον πρόεδρο να στρέφει το κεφάλι του προς τον δημοσιογράφο και να γελάει πριν μπει στη λιμουζίνα.

Ο πρόεδρος ανακοίνωσε στις 17 Ιουλίου ότι είχε βρεθεί θετικός στο COVID και από τότε λάμβανε δόσεις Paxlovid και απομονωνόταν στο οίκημα του Ρέχομπουθ. Η απουσία του Μπάιντεν από τα φώτα της δημοσιότητας προκάλεσε ευρέως διαδεδομένες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την υγεία του καθώς ανάρρωνε.

Στη συνέχεια, την Κυριακή, ο Μπάιντεν – που καταδιώκεται από επίμονες ερωτήσεις σχετικά με την ψυχική και σωματική του υγεία – ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει πλέον την επανεκλογή του.

 

Το διάγγελμα για την απόφαση της απόσυρσης του Μπάιντεν

Ο Δημοκρατικός απερχόμενος πρόεδρος επέλεξε ώρα υψηλής τηλεθέασης, απόψε στις 20:00 (τοπική ώρα· στις 3:00 της Πέμπτης ώρα Ελλάδος), για να απευθυνθεί στους Αμερικανούς, να εξηγήσει την απόφασή του, που ήδη συγκαταλέγεται στις πιο θεαματικές πολιτικές ανατροπές της σύγχρονης αμερικανικής ιστορίας.

Σύμφωνα με το iefimerida, ομιλία, από το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, θα είναι αναμφίβολα από τις σημαντικότερες όταν έρθει η ώρα του απολογισμού του.

Ο βετεράνος της αμερικανικής πολιτικής, στα 81 του χρόνια, θα εξηγήσει γιατί αποφάσισε την Κυριακή, με επιστολή που δημοσιοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο X, να εγκαταλείψει τον αγώνα – παρότι επέμενε ως εκείνη την ημέρα ότι όχι μόνο θα έφθανε ως το τέλος του δρόμου, αλλά «θα νικούσε» ξανά τον Τραμπ.

 

Διαβάστε επίσης:

ΑΑΔΕ : Μπλόκο σε 27 επιχειρήσεις με εικονικά τιμολόγια άνω των 218 εκατ. ευρώ, στην Αχαΐα πέντε από αυτές

Μετά τον καύσωνα, βροχές και καταιγίδες, που θα χτυπήσει η κακοκαιρία, έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Κατήγγειλε βιασμό από συγκρατούμενό του

Προς εκτόνωση η ένταση μεταξύ Κάσου και Καρπάθου – «Οι δίαυλοι επικοινωνίας λειτούργησαν σε διπλωματικό επίπεδο»

ΖΩΝΤΑΝΑ Μητσοτάκης για Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Δίνουμε μάχη μεταρρυθμίσεων, το πολίτευμά μας είναι εδραιωμένο