Δήμος Ερυμάνθου: Τοποθετήθηκαν οκτώ μωβ κάδοι

Οι μωβ κάδοι τοποθετήθηκαν με ευθύνη της διαχειρίστριας εταιρείας RECYCOM, σε κοινόχρηστους χώρους

ΜΩΒ ΚΑΔΟΙ ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των μωβ κάδων στα οκτώ προκαθορισμένα σημεία του Δήμου Ερυμάνθου, υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου, Θανάση Παπαναγιώτου.

Οι μωβ κάδοι τοποθετήθηκαν με ευθύνη της διαχειρίστριας εταιρείας RECYCOM, σε κοινόχρηστους χώρους, στις εξής περιοχές, δύο (2) στην Χαλανδρίτσα και από ένας σε Βασιλικό, Φαρραί, Ίσωμα, Ερυμάνθεια, Σκιαδά και Σταυροδρόμι.
Στους μωβ κάδους που αποτελούν ευρωπαϊκή πατέντα, οι δημότες μπορούν να ανακυκλώνουν ενδύματα & υποδήματα που δεν χρειάζονται και συγκεκριμένα:

– Καθαρά ρούχα, παπούτσια ή άλλα υφασμάτινα προϊόντα, τα οποία μπορούν να τοποθετούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κάδου, φροντίζοντας η χειρολαβή να είναι τραβηγμένη μέχρι κάτω. Αφού τοποθετήσουν τα ανακυκλώσιμα είδη, σπρώχνουν το χερούλι προς τα πάνω και αυτά καταλήγουν μέσα στον κάδο.

Όλα τα είδη που εναποτίθενται στους «Μωβ κάδους», συλλέγονται από το εξειδικευμένο προσωπικό της RECYCOM και οδηγούνται στην επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, καλούν τους δημότες να συμμετέχουν στο πρόγραμμα των μωβ κάδων, ενισχύοντας την ανακύκλωση και συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ. Παράλληλα, πρόκειται για μία σημαντική κίνηση αλληλεγγύης, καθώς τα είδη που συλλέγονται από τους μωβ κάδους και είναι σε καλή κατάσταση διατίθενται σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, ενώ όσα δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ανακυκλώνονται για άλλες χρήσεις.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, σκοπός της δημοτικής Αρχής είναι το πρόγραμμα των μωβ κάδων να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές του Δήμου.