Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στην Πελοπόννησο και στη Χαλκίδα

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά 16 κλοπές σε Πάτρα, Κόρινθο, Τρίπολη, Καλαμάτα και Χαλκίδα

Εξαρθρώθηκε

Εξαρθρώθηκε μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις κατοικιών.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες 23-7-2024, το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, τρεις αλλοδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και βία κατά υπαλλήλων.

Από την έρευνα των αστυνομικών διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες από τις 27-06-2024 έως και 23-7-2024, στην Πάτρα, στην Κόρινθο, στην Τρίπολη, στην Καλαμάτα και στη Χαλκίδα, διέπραξαν συνολικά 16 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες από τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά 58.000 ευρώ, κοσμήματα αξίας 40.150 ευρώ και άλλα αντικείμενα.

Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής οργάνωσης, επισημαίνεται ότι οι κατηγορούμενοι ενοικίαζαν οχήματα από περιοχή της Αττικής με τα οποία μετέβαιναν στις περιοχές, που θα διέπρατταν τις κλοπές. Δρούσαν κυρίως πρωινές και απογευματινές ώρες, ενώ με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων διερρήγνυαν τις οικίες και αφού αφαιρούσαν τα χρήματα και τα κοσμήματα επέστρεφαν στην Αττική.

Οι συλληφθέντες αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή τους, ενώ σε έρευνες που διενεργήθηκαν στους ίδιους και στις οικίες τους στην Αθήνα, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 550 ευρώ, πλήθος κοσμημάτων, ανδρικά ρολόγια και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διακριβωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.