Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στο Παρίσι οι Έλληνες αθλητές – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Με το χαρακτηριστικό σλόγκαν «Πάμε Ελλάδα» να κοσμεί το ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος και με την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία πριν την επιβίβαση αναχωρούσε για το Παρίσι το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής αποστολής.

Παρίσι

Σχεδόν 48 ώρες έμειναν για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, του σημαντικότερου αθλητικού γεγονότος της τετραετίας, και το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής αποστολής αναχώρησε το πρωί για τον πόλη του φωτός. Με χαμόγελα και προσδοκίες για διακρίσεις οι αθλητές και αθλήτριες, ανάμεσά τους οι εθνικές πόλο ανδρών και γυναικών, οι κολυμβητές, ο Εμμανουήλ Καραλής, αλλά και η σημαιοφόρος Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Με το χαρακτηριστικό σλόγκαν «Πάμε Ελλάδα» να κοσμεί το ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος και με την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία πριν την επιβίβαση αναχωρούσε για το Παρίσι το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής αποστολής.

Η τελετή έναρξης στη γαλλική πρωτεύουσα θα ξεκινήσει στις 20:30 το βράδυ της Παρασκευής και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ.

Στην τελετή έναρξης η Σελίν Ντιόν

Η ολυμπιακή φλόγαέφτασε στο κέντρο του Παρισιού, καθώς η λαμπαδηδρομία πέρασε μέσα από το Παλάτι των Βερσαλλιών, με πλήθος κόσμου να πλαισιώνει τον ιστορικό χώρο και να χειροκροτεί. Ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους ήταν και ο προπονητής της Εθνικής Γαλλίας Ντιντιέ Ντεσάν.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμαουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε την Τρίτη σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού θα πραγματοποιηθεί στον ποταμό Σηκουάνα.

Ο Μακρόν χαιρέτισε επίσης την παρουσία της διάσημης τραγουδίστριας Σελίν Ντιόν στο Παρίσι, λέγοντας ότι θα ήταν υπέροχο να παρευρίσκεται στην τελετή έναρξης.

Η Καναδή καλλιτέχνης συνάντησε φανατικούς θαυμαστές της στο Παρίσι, ενώ δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι είναι έτοιμη να επιστρέψει για μια παράσταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

Όνειρό του χαρακτήρισε τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, που είχε κάνει το ντεμπούτο του στο Τόκιο, προετοιμάζεται για τους Αγώνες του Παρισιού, όπου θα επιδιώξει να κυνηγήσει τη διάκριση.

Η Σάρλτ Ντιζαρντέν – ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της ιππασίας – ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η πολυβραβευμένη Ολυμπιονίκης της Βρετανίας, απέσυρε την συμμετοχή της με αφορμή ένα βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, το οποίο, είχε τραβηχτεί πριν από τέσσερα χρόνια και δείχνει την Ντιζαρντέν να χτυπάει με μαστίγιο ένα άλογο κατά τη διάρκεια προπόνησης.

Μέτρα ασφαλείας

Αγώνες του Παρισιού θα διεξαχθούν στη σκιά των πολέμων και των κρίσεων σε όλο τον κόσμο και όπως είναι φυσικό τα μέτρα ασφαλείας ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.

Στη γέφυρα Όστερλιτς, που θα γίνει και η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, πριν από λίγο γέμισε ο ουρανός με πυροτεχνήματα.

Οι αστυνομικοί και ο στρατός είναι παντού. Τα αυτοκίνητα της αστυνομίας έχουν στήσει μπλόκα στις οδούς γύρω από τη γέφυρα και βλέπετε δεν κυκλοφορεί κανένα αυτοκίνητο στην περιοχή.

Τα μόνα αυτοκίνητα που επιτρέπονται εδώ πλέον είναι τα ασθενοφόρα, η πυροσβεστική, η οργανωτική επιτροπή και όσοι κάτοικοι της περιοχής, που διαθέτουν το ειδικό πάσο.

Η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετικά ήρεμη, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο σε εξωτερικό χώρο στην καρδιά του Παρισιού.

Υπάρχει ένταση αναφορικά με τις τρομοκρατικές απειλές, τέσσερα άτομα έχουν ήδη συλληφθεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά παρόλα αυτά ο κόσμος είναι ήρεμος και συζητάει με τους αστυνομικούς.

Πηγή: ertnews

Διαβάστε επίσης:

 

 

Μετά τον καύσωνα, βροχές και καταιγίδες, που θα χτυπήσει η κακοκαιρία, έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

ΑΑΔΕ : Μπλόκο σε 27 επιχειρήσεις με εικονικά τιμολόγια άνω των 218 εκατ. ευρώ, στην Αχαΐα πέντε από αυτές

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οργισμένοι οι Παριζιάνοι που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στην πόλη

Αντίστροφη μέτρηση για τις επιδοτήσεις στα πράσινα και κίτρινα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος