Χανιά: Καλύτερη η εικόνα στην φωτιά του Σελίνου – Συνεχίζουν να επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και εθελοντές

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Φωτιά Γηροκομειό Πατρών

Μετά από μία πρωτοφανή επιχείρηση για τα δεδομένα της Κρήτης από αέρα και στεριά, φαίνεται να είναι καλύτερη η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε στις 12:15 το μεσημέρι στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου στα Χανιά. Η φωτιά ξεκίνησε από εν κινήσει ΙΧ αυτοκίνητο και πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Περισσότεροι από 130 πυροσβέστες, 4 ελικόπτερα και αεροπλάνα που ρίχνουν επιβραδυντικό υγρό, καθώς και πάρα πολλοί εθελοντές από όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, αλλά ακόμα και τουρίστες συμμετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσης. Όλοι έδωσαν μάχη σε μία πανέμορφη περιοχή που λίγο έλειψε να καταστραφεί ολοσχερώς.

Χανιά

Τρεις ήταν η καθοριστικοί παράγοντες που επέτρεψαν να αποφευχθεί προς ώρας, ο κίνδυνος για τα γύρω χωριά: Ο πρώτος ήταν τα πεζοπόρα τμήματα που μπήκαν από την αρχή μέσα στις πολλές αναζωπυρώσεις της φωτιάς και κατόρθωσαν να την αποτρέψουν από το να μπει μέσα στα χωριά.

Ο δεύτερος παράγοντας ήταν η πολύ δυναμική εναέρια επέμβαση, που επέτρεψε να σταματήσουν πυρήνες φωτιάς μέσα μέσα σε εύφλεκτες περιοχές όπως το πολύ όμορφο φαράγγι που ενώνει τα χωριά Ροδοβάνι και Μάζα, τα οποία κάποια στιγμή κινδύνεψαν από τις φλόγες. Εκκενώθηκαν λόγω κινδύνου για τους κατοίκους. Τέλος, η δεξαμενή νερού που έχει κατασκευαστεί στην περιοχή ήταν κομβικής σημασίας, ώστε να πραγματοποιούνται γρήγορες υδροληψίες από τα από τα επίγεια και τα εναέρια μέσα.

Νωρίτερα, εντολή εκκένωσης για τα χωριά Μάζα και Παπαδιανά έδωσε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Η εντολή αναφέρει: «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μάζα και Παππαδιανά Χανίων, απομακρυνθείτε προς Τεμένια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών». Αρχικά απειλήθηκε ο Αγριλές, μετά ωστόσο οι εστίες φωτιάς “περικύκλωσαν” στην κυριολεξία τα σπίτια στη Λιβάδα και στο Ροδοβάνι. Οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από την Μάζα.

Πηγή: ertnews

Διαβάστε επίσης:

 

 

Μετά τον καύσωνα, βροχές και καταιγίδες, που θα χτυπήσει η κακοκαιρία, έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

ΑΑΔΕ : Μπλόκο σε 27 επιχειρήσεις με εικονικά τιμολόγια άνω των 218 εκατ. ευρώ, στην Αχαΐα πέντε από αυτές

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οργισμένοι οι Παριζιάνοι που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στην πόλη

Αντίστροφη μέτρηση για τις επιδοτήσεις στα πράσινα και κίτρινα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος