Σαν σήμερα 25 Ιουλίου 1893 ο πρωθυπουργός Σωτήριος Σωτηρόπουλος εγκαινιάζει τη Διώρυγα της Κορίνθου, τι άλλο συνέβη

Η Διώρυγα της Κορίνθου υπήρξε ένα κατασκευαστικό όνειρο – πρόκληση που κράτησε 2.300 χρόνια. Από μαρτυρίες αρχαίων συγγραφέων προκύπτει ότι ο Τύραννος της Κορίνθου Περίανδρος ήταν ο πρώτος που σκέφθηκε τη διάνοιξη του Ισθμού, γύρω στο 602 π.Χ…

1893

Σαν σήμερα 25 Ιουλίου συνέβησαν ιστορικά και σημαντικά γεγονότα για την χώρα μας, αλλά και για τον Κόσμο.

Πάμε λοιπόν, να γυρίσουμε πίσω, στη σελίδα του ημερολογίου του Χρόνου να δούμε τι συνέβη σαν και σήμερα…

 

325

Λήγουν οι εργασίες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια της Βιθυνίας. Καθιερώνεται το Σύμβολο της Πίστεως («Πιστεύω») και η μέθοδος του υπολογισμού του Πάσχα.

 

1261

Ο Αλέξιος Στρατηγόπουλος, στρατηγός του αυτοκράτορα της Νίκαιας Μιχαήλ 8ου του Παλαιολόγου, ανακτά την Κωνσταντινούπολη που κατέλαβαν το 1204 οι Σταυροφόροι.

 

1893

Ο πρωθυπουργός Σωτήριος Σωτηρόπουλος εγκαινιάζει τη Διώρυγα της Κορίνθου. Το έργο εμπνεύστηκε και εκτέλεσε ο Χαρίλαος Τρικούπης, η κυβέρνηση του οποίου «έπεσε» δύο μήνες νωρίτερα.

 

1929

Ψηφίζεται από τη Βουλή επί πρωθυπουργίας Ελευθερίου Βενιζέλου ο νόμος «Περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών». Είναι γνωστός ως Ιδιώνυμο και είχε στόχο την καταστολή της κομμουνιστικής προπαγάνδας και δράσης.

 

1967

Ο πάπας Παύλος VI επισκέπτεται τον πατριάρχη Αθηναγόρα στην Κωνσταντινούπολη. Είναι η πρώτη επίσκεψη πάπα στο ορθόδοξο πατριαρχείο, μετά το Σχίσμα του 1054.

 

1983

 

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης διοργανώνει το περίφημο «Πάρτυ στην Βουλιαγμένη», στο οποίο ανταποκρίνονται 70.000 κόσμου. Εμφανίζονται οι Διονύσης Σαββόπουλος, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Βαγγέλης Γερμανός, Γιώργος Νταλάρας, Αφροδίτη Μάνου και Μαντώ.

 

Πηγή: sansimera.gr

Διαβάστε επίσης:

 

 

Μετά τον καύσωνα, βροχές και καταιγίδες, που θα χτυπήσει η κακοκαιρία, έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

ΑΑΔΕ : Μπλόκο σε 27 επιχειρήσεις με εικονικά τιμολόγια άνω των 218 εκατ. ευρώ, στην Αχαΐα πέντε από αυτές

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οργισμένοι οι Παριζιάνοι που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στην πόλη

Αντίστροφη μέτρηση για τις επιδοτήσεις στα πράσινα και κίτρινα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος