Φωτιά στα Χανιά: Καίει δασική έκταση στη περιοχή Μεσαύλια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στα Χανιά – Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά

Φωτιά ξέσπασε στην δασική έκταση στην περιοχή Μεσαύλια, του δήμου Πλατανιά Χανίων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωσή της.

Η νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 11:30 μέσα σε ρυάκι στην περιοχή Μεσαύλια λίγο πριν την Κάντανο, στα όρια των Δήμων Καντάνου – Σελίνου και Πλατανιά. Πρόκειται για πολύ σοβαρό μέτωπο κοντά στο Κακόπετρο, περιοχή που είχε πληγεί σοβαρά στο παρελθόν.

Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων πεζοπόρων τμημάτων και πυροσβεστικών οχημάτων. Ταυτόχρονα, εναέρια μέσα, όπως πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, πραγματοποιώντας συνεχείς ρίψεις νερού.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης, Γιώργος Τσαπάκος γίνεται συντονισμός για την αντιμετώπιση της νέας φωτιάς που ενεργοποίησε της δυνάμεις πυρόσβεσης λίγες ώρες μετά τη χθεσινή μεγάλη φωτιά στο Ανατολικό Σέλινο.

Ήχησε το 112

Παράλληλα εστάλη μήνυμα απο το 112 στους πολίτες της περιοχής που τους καλεί αν βρίσκονται στο φαράγγι Μεσαύλιων-Δελιανών Χανίων να απομακρυνθούν προς Δελιανά.