Γρηγόρης Αλεξόπουλος: «Αγκαλιάζουμε την καινοτομία προς όφελος των συμπολιτών μας»

Συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας με το Κέντρο Τεχνητής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου Πατρών

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ

Ερευνητική ομάδα του Κέντρου Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ HUB) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών υποδέχθηκε σήμερα (25/7/2024) ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν οι δυνατότητες συνεργασίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας με το ΑΙ HUB και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, για τη βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου σε κρίσιμους τομείς για την ποιότητα ζωής των κατοίκων, όπως ηλεκτροφωτισμός, ποιότητα νερού, εξυπηρέτηση του πολίτη, κλπ.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) αλλάζει τον τρόπο που ο σημερινός άνθρωπος αλληλεπιδρά σε προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον. Επομένως δεν θα μπορούσε να μην επηρεάζει και τον τρόπο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι ένας τεχνολογικός τομέας που εξελίσσεται ραγδαία και βρίσκει όλο και μεγαλύτερη εφαρμογή.

Αγκαλιάζουμε το μέλλον μέσα από την ενσωμάτωση έξυπνων και καινοτόμων λύσεων στη λειτουργία του Δήμου μας, που θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητά μας, θα εξοικονομήσει πόρους, θα δημιουργήσει νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας, θα αυξήσει την ποιότητα ζωής στον τόπο μας.

Με χαρά δέχθηκα σήμερα την ομάδα του AI Hub του Πανεπιστημίου της Πάτρας, για μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Θεωρούμε τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα της περιοχής μας πολύτιμο κεφάλαιο γνώσης και στρατηγικούς μας συμμάχους, και επιδιώκουμε ένα σταθερό κύκλο συνεργασίας μαζί τους, προς όφελος των συμπολιτών μας», ανέφερε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Αλεξόπουλος.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ

Η επιστημονική ομάδα του AI HUB, που επισκέφθηκε το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, αποτελείτο από τους Σγάρμπα Κυριάκο (Αναπλ. Καθηγητής), Μητρονίκα Επαμεινώνδα (Αναπλ. Καθηγητής) και Σωτηρόπουλο Φώτη (μέλος της Επιτροπής Διοίκησης), και πλαισιωνόνταν από προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών, οι οποίοι πραγματοποίησαν επίδειξη εφαρμογών ΤΝ που έχει αναπτύξει το AI HUB.