Πάτρα: Μπούρας στην «Π» για «δολιοφθορά» στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου

Εντονη παραβατική συμπεριφορά στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Πατρών.

φοιτητική

Παραβατική συμπεριφορά καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, από άτομα εντός της πανεπιστημιούπολης στην Πάτρα και συγκεκριμένα στη φοιτητική εστία του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Κατά πληροφορίες της «Πελοποννήσου», πρόσωπα  η ταυτότητα των οποίων ωστόσο παραμένει άγνωστη και έχουν πρόσβαση στο χώρο, σε τακτά χρονικά διαστήματα προχωρούν σε δολιοφθορές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο στόχαστρό τους έχουν μπει οι εγκαταστάσεις, όπου στεγάζονται τα κοινόχρηστα πλυντήρια  τα οποία και διατίθενται προς χρήση από τους ενοίκους της φοιτητικής εστίας. Η πρόκληση ζημιών που θέτει εκτός λειτουργίας τις ηλεκτρικές συσκευές αποτελεί συχνό φαινόμενο, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στην πρυτανική Αρχή, η οποία και σπεύδει άμεσα να αποκαταστήσει τα «σπασμένα».

 

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας

«Το Πανεπιστήμιο έχει περίπου 15 πλυντήρια για τους φοιτητές και τα καταστρέφουν. Θα τα φτιάχνω μέχρι να βαρεθούν κάποιοι. Όταν ανέλαβα υπήρχε ένα πλυντήριο, τώρα θα έρθουν και άλλα 15» δήλωσε στην «Π», ο Πρύτανης  Χρήστος Μπούρας προσθέτοντας πως «στις φοιτητικές εστίες γίνεται μια τεράστια προσπάθεια αναβάθμισης, στην οποία κάποιοι αντιδρούν» και κατέληξε σχολιάζοντας δηκτικά πως ορισμένοι με τις ενέργειες του αναζητούν λόγω ύπαρξης

Την ίδια ώρα, πληροφορίες θέλουν πίσω από τις ενέργειες αυτές να υπάρχει συγκεκριμένη  σκοπιμότητα. Οπως αναφέρεται  το κίνητρο των συχνών δολιοφθορών φαίνεται να σχετίζεται με παράνομη δραστηριότητα που έχει αναπτυχθεί «εν κρυπτώ» από άτομα που προσφέρουν υπηρεσίες καθαρισμού ρούχων σε φοιτητές έναντι αμοιβής!

Tα πλυντήρια της φοιτητικής εστίας Πατρών

Υπενθυμίζεται, πως η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών την τελευταία διετία έχει ξεκινήσει ένα τεράστιο προτζεκτ για την ανακαίνιση και την αναβάθμιση των δωματίων των φοιτητικών εστιών.