Αττική: Εξιχνιάστηκε σπείρα «μαϊμού» τεχνικών της ΔΕΗ που «χτυπούσαν» σπίτια ηλικιωμένων, δύο συλλήψεις

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αττική

Αύξηση κλοπών σε σπίτια ηλικιωμένων στις περιοχές Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και Γλυφάδας παρατηρήθηκε το τελευταίο δίμηνο, από δράστες οι οποίοι προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, και προφασιζόμενοι την ύπαρξη βλάβης, άρπαζαν κοσμήματα, χρυσαφικά και χρήματα.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν την Τετάρτη (24/07) στα Άνω Λιόσια, 2 ημεδαποί, 35 και 40 ετών, ως μέλη της συμμορίας.

Από την προανακριτική έρευνα, προέκυψε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, μαζί με άλλους άγνωστους συνεργούς, τουλάχιστον από το μήνα Ιούνιο του τρέχοντος έτους (2024), είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα (συμμορία), με διαρκή δράση και διακριτούς, εναλλασσόμενους ανά περίπτωση ρόλους, διαπράττοντας συστηματικά κλοπές σε οικίες στις περιοχές Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και Γλυφάδας Αττικής, αποκομίζοντας μεγάλο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, αναζητούσαν ηλικιωμένα άτομα στις ανωτέρω περιοχές το πρωί ή το μεσημέρι και μόλις τα εντόπιζαν, τη στιγμή που επέστρεφαν στις οικίες τους ή χτυπώντας τα κουδούνια των αυτών, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με χειρουργική μάσκα, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. και προφασιζόμενοι την ύπαρξη βλάβης (διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος ή βλάβη του ανελκυστήρα της πολυκατοικίας), τους έπειθαν και εισέρχονταν σε αυτές.

Στη συνέχεια, οι δράστες με διάφορες προφάσεις (έλεγχο στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις της οικίας ή στις οικιακές συσκευές και συγκέντρωση χρηματικών ποσών και χρυσαφικών σε αλουμινόχαρτο για να μην καταστραφούν), αποπροσανατόλιζαν τους παθόντες, ενώ στην κατοικία, εισέρχονταν οι συνεργοί τους, οι οποίοι αφαιρούσαν κοσμήματα, χρυσαφικά και χρηματικά ποσά.

Από την ανάλυση των στοιχείων που προέκυψαν από το σύνολο του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού, (καταθέσεις μαρτύρων, αναγνώριση δραστών από παθόντες, επισκοπήσεις και αναλύσεις κατασχεθέντων βιντεοληπτικών υλικών, ανάλυση τρόπου δράσης, καθώς και χρονική και τοπική εγγύτητα των αξιόποινων πράξεων, ταυτοποιήθηκαν τέσσερα (4) από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, σε συνολικά οκτώ (8) αξιόποινες πράξεις κλοπής (-6- τετελεσμένες και -2- σε απόπειρα).

Αττική

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Διαβάστε επίσης

ΕΟ Πύργου-Κυπαρισσίας: Πολύνεκρο τροχαίο στην Ελαία – Τέσσερις νεκροί, μάνα με μωρό ανάμεσα στα θύματα ΦΩΤΟ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η μεγάλη ώρα έφθασε, τι θα δούμε στην αποψινή Τελετή Εναρξης στο Παρίσι

Γαλλία: Μαζική επίθεση παράλυσης του δικτύου των τρένων υψηλής ταχύτητας λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών

«Ακροβατικοί« έλεγχοι στη Γέφυρα: Ειδικοί «κρεμάστηκαν» στο στενό Ρίου-Αντιρρίου

Δίκη για το Μάτι: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις – «Κανένα πλωτό του Λιμενικού δεν υπήρξε»