Γιατί έμεινε χωρίς ρεύμα μέρος του κέντρου της Πάτρας; Τι αναφέρει η διευθύντρια Πελοποννήσου – Ηπείρου του ΔΕΔΔΗΕ

Ν. Κυρσανίδη στην Π: «Θετική η ανταπόκριση στην φόρτωση»

χωρίς Οι εργασίες στο κέντρο, προκάλέσαν μπλακ-άουτ, αλλά ευτυχώς για λίγο

Η βλάβη που προήλθε από συνεργείο που εκτελούσε εργασίες στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου για την οπτική ίνα, ήταν η αιτία για την διακοπή ρεύματος σε μεγάλο μέρος του κέντρου της Πάτρας.

Από τις 9 και μέχρι τις 10 το πρωί περίπου ένα σημαντικό κομμάτι συμπολιτών έμεινε χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, κάτι που προκάλεσε προβλήματα, τόσο σε οικίες, όσο και σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του κέντρου.

Η «Πελοπόννησος» απευθύνθηκε για το θέμα στη διευθύντρια Πελοποννήσου – Ηπείρου του ΔΕΔΔΗΕ, Νατάσα  Κυρσανίδη η οποία δήλωσε: «Είχαμε μια βλάβη που προήλθε από εργασίες που έκανε συνεργείο άλλης εταιρείας.
Αμεσα ανταποκριθήκαμε, στείλαμε συνεργείο του ΔΕΔΔΕΗ και αποκαταστάθηκε η βλάβη» .

Ρωτήσαμε την κ. Κυρσανίδη αν τις τελευταίες μέρες λόγω του καύσωνα και της χρήσης των air condition υπήρξε φόρτωση του δικτύου στην περιοχή μας και μας απάντησε: «Οπως έχει συμβεί και σε άλλες περιόδους καύσωνα, έτσι και αυτό το διάστημα είχαμε πράγματι φόρτωση του δικτύου, όμως ανταποκριθήκαμε σωστά και χωρίς προβλήματα.

Δεν υπήρξε κάποια βλάβη ή κάποιο πρόβλημα από την υπερφόρτωση και όλα λειτούργησαν κανονικά. Πάντως, έχει συμβεί να υπάρξουν βλάβες τέτοιες περιόδους, όμως είναι μέσα στα λογικά πλαίσια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες μέρες ανέβηκαν πολύ τα φορτία ηλεκτρισμού λόγω του παρατεταμένου καύσωνα, αφού ένα από τα λίγα «αντίδοτα» ήταν η χρήση ηλεκτρικών συσκευών για να δροσιστούν οι πολίτες.

Το θετικό είναι ότι την επομένη εβδομάδα αναμένεται να υποχωρήσουν οι τιμές της θερμοκρασίας και αυτό θα δώσει ανάσα και στο ηλεκτρικό δίκτυο.