Επιμελητήριο: «Συντονιστής και στην Ενέργεια»

Δήμος Βαρβιτσιώτης – Θεόδωρος Λουλούδης στον Peloponnisos FM

Επιμελητήριο

Στην ανάγκη ύπαρξης ενός ανοικτού και σύγχρονου Επιμελητηρίου που θα αναλάβει πρωτοβουλίες συντονιστικές, αλλά και μεταφοράς αιτημάτων και διεκδικήσεων στην κεντρική διακυβέρνηση της χώρας, και στα θέματα της ενέργειας, στάθηκαν χθες, μιλώντας στον Peloponnisos FM 104,1 οι Θεόδωρος Λουλούδης και Δήμος Βαρβιτσιώτης.

Η κουβέντα έγινε στο πλαίσιο της σειράς vidcasts «Small Talks» και ο δεύτερος, με την ιδιότητα του γενικού διευθυντή λειτουργίας του ενεργειακού ομίλου «Solar Cells Hellas Group», στάθηκε στους ιλιγγιώδεις ρυθμούς ανάπτυξης της τεχνολογίας και της εισόδου της τεχνητής νοημοσύνης στη ζωή μας, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η Πάτρα γεωγραφικά είναι κόμβος διέλευσης δικτύων και θα έπρεπε να είναι κι ενεργειακός κόμβος. Απαιτείται ένα ανοικτό Επιμελητήριο, το οποίο θα αναλάβει πρωτοβουλία συντονιστή. Πλέον, υπάρχουν τα εργαλεία για να γίνει αυτό κι εύκολα και τίμια. Επιβάλλεται, παράλληλα, να μεταφερθούν απαιτήσεις σε κεντρικό επίπεδο. Το κόστος ενεργειακής παραγωγής στη ΒΙΠΕ είναι τεράστιο. Γιατί να μην πιέσουμε να έρθει δίκτυο φυσικού αερίου στη ΒΙΠΕ μας; Γιατί να μην προχωράει η υποστήριξη των γεωτρήσεων στο Ιόνιο από το λιμάνι της Πάτρας;».

Ο εκδότης της «Πελοποννήσου» και υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Θ. Λουλούδης δήλωσε τα εξής: «Από την περιοχή μας περνούν μεγάλοι ενεργειακοί δρόμοι. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν από αυτή την de facto γεωγραφική θέση, μπορεί η Αχαΐα να ωφεληθεί περαιτέρω ή τα δίκτυα απλά θα περνούν; Θα βρούμε την τοπική ενότητα να αξιοποιήσουμε τη δύναμή μας; Θα συγκροτήσουμε το γενικότερο όραμά μας ώστε να διεκδικούμε αυτά που πρέπει, όταν μάλιστα και η συγκυρία βοηθάει; Μοναστήρια της Αχαΐας εντόπισαν ευκαιρίες, τις οποίες δεν διεκδίκησε το τοπικό πολιτικό προσωπικό! Το Επιμελητήριο μέχρι τώρα ή απλά παρακολουθεί ή εκδίδει δελτία Τύπου με ευχές, αντί να παίζει συντονιστικό ρόλο, διεκδικώντας ταχύτερες και ουσιαστικότερες λύσεις για τα μέλη του στην Αχαΐα».