Καμία ανησυχία απένταξης Χιονοδρομικού Καλαβρύτων και Αστυνομίας Πάτρας

«Τον Αύγουστο θα υπάρξουν ευχάριστες εξελίξεις στη χρηματοδότηση »

Χιονοδρομικού

Αισιοδοξία εκφράζεται ότι τα έργα που έχουν ξεκινήσει για τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων και της αναβάθμισης του Αστυνομικού Μεγάρου θα ολοκληρωθούν κανονικά παρότι απειλούνται λόγω της στάσης πληρωμών του ΕΣΠΑ.

Ο αντιπερεφερειάρχης Εργων Βασίλης Γιαννόπουλος, ανάδειξε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ανέφερε ότι ορισμένα έργα κινδυνεύουν να «κολλήσουν» λόγω της στάσης πληρωμών από την κεντρική κυβέρνηση.
Μεταξύ άλλων είναι ο εκσυγχρονισμός του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων και η αναβάθμιση του Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας.

Η «Πελοπόννησος» απευθύνθηκε στον διευθυντή του ΧΚ και τον πρόεδρο των αστυνομικών για το αν υπάρχει προβληματισμός επί της της ολοκλήρωσης του έργων.

Ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων Αλέξης Αγριος τόνισε: «Τα έργα εκσυγχρονισμού είναι σε πλήρη εξέλιξη και προχωρούν κανονικά. Δεν έχω κάποια ενημέρωση και με βάση αυτά που γνωρίζω, τόσο από την Περιφέρεια όσο και από την κυβέρνηση είναι ότι σύντομα θα εξομαλυνθούν οι πληρωμές και θα συνεχιστούν κανονικά.Αλλωστε στην περίπτωσή μας έχει υλοποιηθεί σχεδόν το 80% των εργασιών, απομένει το τελικό μοντάρισμα στο lift και εκτιμώ ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες ώστε στη συνέχεια να γίνουν τα δοκιμαστικά».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας, ως προς της ενεργειακή αναβάθμιση του Αστυνομικού Μεγάρου, στην οδό Ερμού της Πάτρας υπογράμμισε: «Εχουμε εμπιστοσύνη στις ενέργειες της Περιφέρειας, ήδη στην περίπτωσή μας υπάρχει σημαντική πρόοδος στις εργασίες και θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί η χρηματοδότηση για να ολοκληρωθεί έγκαιρα η διαδικασία. Αλλωστε το κόστος για να ολοκληρωθούν οι εργασίες δεν είναι μεγάλο και αφορά ένα μικρό μέρος του συνολικού έργου της αναβάθμισης που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Ειδικά στην περίπτωση του Κέντρου στον Χελμό, όπως ειπώθηκε στο Περιφερειακό, υπάρχει πρόθεση του αναδόχου να διακόψει τις εργασίες, ωστόσο αυτό δύσκολα θα συμβεί και σε κάθε περίπτωση το έργο δεν πρόκειται να απενταχθεί και να χαθεί η επένδυση εκατομμυρίων που θα το καταστήσει ως ένα από τα πλέον σύγχρονα σε όλη την Ελλάδα.Μάλιστα, λέγεται ότι μέσα στον Αύγουστο θα υπάρξουν ευχάριστες εξελίξεις στο θέμα της χρηματοδότησης των έργων του ΕΣΠΑ από το αρμόδιο Υπουργείο και θα ομαλοποιηθεί η διαδικασία ώστε τελικά να μην υπάρξει, επί της ουσίας, καθυστέρηση στα έργα που αφορούν και στην περιοχή.