Πάτρα: Άνοιξε τις πύλες του στο Δημαρχείο η έκθεση ολυμπιακών ενθυμημάτων «Ολυμπιονίκης Νίκος Ανδριακόπουλος»

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του Δήμου Πατρέων, με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και συνδιοργανώνεται από Ομοσπονδίες, Ενώσεις Ολυμπιακών Αθλημάτων και άλλους φορείς.

Η μεγάλη έκθεση Ολυμπιακών Ενθυμημάτων «Ολυμπιονίκης Νίκος Ανδριακόπουλος», άνοιξε σήμερα τις πύλες της, στο νέο Δημαρχείο της Πάτρας, εγκαινιάζοντας με τον καλύτερο τρόπο, την μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων.

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του Δήμου Πατρέων, με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και συνδιοργανώνεται από Ομοσπονδίες, Ενώσεις Ολυμπιακών Αθλημάτων και άλλους φορείς.

Καθοριστική είναι η συμμετοχή στην έκθεση, της Φιλοτελικής Εταιρείας Πατρών, που με τα εκθέματά της, συμβάλει στην πληρότητά της και την κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΝΘΥΜΗΜΑΤΩΝ

Ο συλλέκτης Παντελής Κουτζανούλης από τη Λάρισα, επέλεξε την Πάτρα για να εκθέσει αφιλοκερδώς κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού πάνω από 10.000 αυθεντικά αντικείμενα – ενθυμήματα των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», από τα 30.000 περίπου που αριθμεί συνολικά η ιδιωτική συλλογή του, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες της χώρας.

Την Οργανωτική ευθύνη της Έκθεσης έχει ο Πρόεδρος της Ο.Ε. των Πρωταθλημάτων Εργαζομένων και Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. του Παμπελοποννησιακού Σταδίου Θόδωρος Αργυράτος.

Εγκαινιάζοντας την έκθεση ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Αρχικά ευχαριστούμε τον Παντελή Κουτζανούλη, που βοήθησε να γίνει αυτή η έκθεση, που είναι αφιερωμένη στον Νίκο Ανδριακόπουλο, που φέρνει στην μνήμη μας την Ολυμπιάδα του 2004. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές και όλους όσους βοήθησαν στο να γίνει αυτή η έκθεση, που σήμερα απολαμβάνουμε. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες και ας γίνει αυτό αφορμή, να κρατήσουμε στο μυαλό και την ψυχή μας, ότι οι Αγώνες αυτοί μπορούν και πρέπει να ενώσουν τον κόσμο, σε μια κοινή πορεία ειρήνης, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουν οι πόλεμοι. Αυτό είναι επιθυμία των αθλητών και των λαών όλου του κόσμου, αλλά δεν θα γίνει, γιατί πίσω από τους πολέμους που είναι σε εξέλιξη, κρύβονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Εμείς ενώνουμε την φωνή μας μαζί με όλους τους λαούς και παλεύουμε να σταματήσει η κυριαρχία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και να κυριαρχήσουν οι δυνάμεις της εργασίας, που θα δημιουργήσουν και τις προϋποθέσεις για ειρήνη. Δεν θέλουμε την ώρα που γίνονται οι Αγώνες, παιδιά να χάνουν τη ζωή τους».

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΝΘΥΜΗΜΑΤΩΝ

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την διοργάνωση της έκθεσης, υπάλληλοι του Δήμου και εθελοντές και τόνισε: «Αυτή η έκθεση είναι ο θρίαμβος της συλλογικής δουλειάς, ανθρώπων που αγαπάνε την πόλη μας και θέλουν την πρόοδό της. Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που βλέπουμε εδώ, έγινε με την βοήθεια του Παντελή Κουτζανούλη και μέρος της εκπληκτική του συλλογής, από Ολυμπιακά ενθυμήματα».

Στον χαιρετισμό του, ο συλλέκτης Παντελής Κουτζανούλης, αναφέρθηκε στο κτίριο του παλαιού Αρσακείου, που πλέον είναι το νέο Δημαρχείο της Πάτρας, τονίζοντας: «Ο χώρος στον οποίο βρισκόμαστε σήμερα, είναι εκπληκτικός. Το Δημαρχείο είναι εκπληκτικό, ένα έργο τέχνης. Αυτή η έκθεση είναι για τα 20 χρόνια της Ολυμπιάδας. Να είμαστε καλά και στα 30 χρόνια να έρθω ξανά και να κάνουμε και πάλι μια έκθεση, πιστεύοντας ότι ο Δήμαρχος θα είναι ο ίδιος!

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΝΘΥΜΗΜΑΤΩΝ

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη, Τάκη Αντωνόπουλου, ο Πρόεδρος της Φιλοτελικής Εταιρείας Πατρών Ηλίας Φαρμάκης, καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Κωστής Παλαμάς», Θόδωρος Μάλλιας, ο οποίος προσέφερε στον κ. Κουτζανούλη ένα αναμνηστικό λεύκωμα, συγχαίροντάς τον για την σπουδαία συλλογή του, την οποία προσέφερε για να δημιουργηθεί μια τόσο εντυπωσιακή έκθεση και ο περιφερειακός σύμβουλος Λυκούργος Σταυρόπουλος, εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο κ. Κουτζανούλης, προσέφερε στον Δήμαρχο, ένα λεύκωμα με όλους τους Ολυμπιονίκες των Αγώνων του 2004, στον κ. Αργυράτο ένα πινακάκι με τις 9 Μούσες και στον κ. Πετρόπουλο, που ήταν λαμπαδηδρόμος το 1980 στην Μόσχα, μια βάση για την δάδα.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΝΘΥΜΗΜΑΤΩΝ

Οι Ομοσπονδίες, Ενώσεις Ολυμπιακών Αθλημάτων και φορείς, που συνδιοργανώνουν την έκθεση, είναι οι εξής:

1. Φιλοτελική Εταιρεία Πατρών (Φ.Ε.Π.)

2. Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.)

3. Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (Ε.Ι.Ο.)

4. Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης (Ε.Ο.Π.)

5. Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.)

6. Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με αμαξίδιο

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΝΘΥΜΗΜΑΤΩΝ

7. Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας ( Ε.Ο.Ξ.)

8. Ένωση Αθλητικών Σωματείων (Ε.Α.Σ.) ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου

9. Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας (Ε.Π.Σ.Α.)

10. Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αχαΐας – Ηλείας Ε.Σ.Κ.Α-Η)

11. Αθλητική Ένωση Σωματείων Γυμναστικής Δυτικής Ελλάδας Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (Α.Ε.Σ.Γ.Δ.Ε. Ε.Γ.Ο.) ΓΟ

12. Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου (ΕΣΠΕΠ)

13. Τοπική Ένωση Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΝΘΥΜΗΜΑΤΩΝ

14. Τοπική Επιτροπή Πελοποννήσου Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας (Ο.Χ.Ε.)

15. Τοπική Επιτροπή Ελληνικής Φιλάθλου Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α.) Δυτικής Ελλάδας

16. Τοπική Επιτροπή Νοτιοδυτικής Ελλάδας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας(Ε.Ο.Τ.)

17. Επιστημονικός Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Πατρών (Ε.Σ.Π.Φ.Α.Α.Π.)

18. Εθελοντική ομάδα του Α.Ο. Πήγασος Μπεγουλακίου.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή, μέχρι και το Σάββατο 3 Αυγούστου.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΝΘΥΜΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΝΘΥΜΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΝΘΥΜΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΝΘΥΜΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΝΘΥΜΗΜΑΤΩΝ