Αιγιάλεια: Ενα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση το Mare Terra στο Λαμπίρι

Τις προηγούμενες ημέρες ενημερώθηκε ο Δήμος Αιγιάλειας για αυτήν την εξέλιξη ώστε να ενημερώσει με τη σειρά του τους επενδυτές πως μπορούν να προχωρήσουν οι διαδικασίες αδειοδότησης για τη μονάδα της εταιρείας «The Azur Selection SA».

Αιγιάλεια

Ετοιμη είναι η μελέτη για την οριστική τμηματική οριοθέτηση του ρέματος «Βρύση» στην περιοχή του Λαμπιρίου της κοινότητας Ζήριας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, γεγονός που βοηθά στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής καθώς παραπλεύρως του ρέματος σχεδιάζεται η ανέγερση μιας νέας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας.

Τις προηγούμενες ημέρες ενημερώθηκε ο Δήμος Αιγιάλειας για αυτήν την εξέλιξη ώστε να ενημερώσει με τη σειρά του τους επενδυτές πως μπορούν να προχωρήσουν οι διαδικασίες αδειοδότησης για τη μονάδα της εταιρείας «The Azur Selection SA».

Με τη μελέτη έγινε ο υδραυλικός έλεγχος του ρέματος και υπολογίστηκε η γραμμή πλημμύρας σε μήκος περίπου 300 μ. Η συνολική λεκάνη απορροής του ρέματος στη θέση της Τμηματικής Οριοθέτησης, η οποία εκτείνεται έως την εκβολή στη θάλασσα, μετρήθηκε στα 1,91 χλμ2 και το μήκος του ρέματος στα 4,01 χλμ.

Στα συμπεράσματα της μελέτης τονίζεται ότι με βάση την υφιστάμενη κατάσταση του ρέματος και τη γραμμή πλημμύρας, όπως αυτή προκύπτει, δεν υπάρχει λόγος πρότασης τεχνικών έργων διευθέτησης στην υφιστάμενη κοίτη, η οποία είναι γενικά υδραυλικά επαρκής.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, πλέον είναι θέμα χρόνου ν’ αλλάξει το σκηνικό στο Λαμπίρι Αιγιάλειας και η περιοχή ν’ αρχίσει ν’ αποκτά ευρωπαϊκό κοσμοπολίτικο αέρα! Ηδη έχουν προχωρήσει ορισμένες εργασίες για τον καθαρισμό του χώρου, ενώ μεγάλος στόχος των επενδυτών είναι να λειτουργήσει η μονάδα την άνοιξη του 2026.

Η Azur Selection θα δημιουργήσει εκεί το Mare Terra, ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα 300 δωματίων, με επένδυση ύψους 40 εκατ. ευρώ περίπου. Το έργο θα δημιουργήσει κατά τη λειτουργία του περίπου 100 θέσεις εργασίας, ενώ σημαντικό είναι ότι θα λειτουργεί 12 μήνες τον χρόνο.

Ο χώρος έχει παραχωρηθεί για 40 συν 8 χρόνια έναντι μισθώματος 80.000 ευρώ τον χρόνο από τον Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Λαμπιρίου που διαχειρίζεται το κληροδότημα της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Ξέσπασμα Πυροσβεστών κατά Δήμου για τη φωτιά στο Γηροκομειό

Στα όρια κατάρρευσης οι Αχαιοί πυροσβέστες, καταγγελίες για «κατάχρηση επιφυλακών»

Αχαΐα: Δεν βγάζουν καλοκαίρι οι Πυροσβέστες, αποκαλυπτική μαρτυρία στην «Π» για τη φωτιά στο Γηροκομειό

Φωτιά στην Πάτρα: Πως σώθηκε το μοναστήρι της Γηροκομίτισσας, τι έγινε με την Εικόνα της Παναγίας ΦΩΤΟ

Φωτιά Γηροκομειό: Ορίστηκε πραγματογνώμονας, νέο πρόσωπο στο «κάδρο» των υπόπτων