Β. Παπασταθόπουλος: “Στόχος μου να παίξω σε υψηλό επίπεδο”

Παπασταθόπουλος

Καιρό είχαμε να δούμε ένα πατρινουπουλο να αποτελεί βασικό στέλεχος εθνικής ομάδας βόλεϊ και για αυτό το λόγο αποτελεί ιδιαίτερη διάκριση η επιτυχία του γηγενή Βασίλη Παπασταθόπουλου με την Εθνική ομάδα Παμπαίδων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέκτησε πριν από λίγες μέρες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που έγινε στην Καρδίτσα με τον πασαδόρο της Ολυμπιάδας να κάνει σπουδαίες εμφανίσεις οδηγώντας την Εθνική στο μεγαλύτερο σκαλοπάτι της διοργάνωσης.
Αρκεί να πούμε ότι ο 16χρονος Βασίλης Παπασταθόπουλος αναδείχτηκε mvp του τουρνουά και αυτό δείχνει πολλά για την ποιότητα του.

Αν σε αυτή την επιτυχία, προσθέσουμε και το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε τον περασμένο Μάρτιο ως μέλος της Εθνικής ομάδας Εφήβων της Ολυμπιάδας που κατέκτησε την 1η θέση στην Πελοπόννησο.
Ο διεθνής παίκτης μίλησε στην «Πελοπόννησο» για την επιτυχία της Εθνικής και τα επόμενα σχέδια του…
-Θεωρείς ότι φέτος ήταν η χρονιά σου, καθώς κατέκτησες το 2ο χρυσό μέσα σε λίγους μήνες;
«Φέτος ήταν μια αρκετά καλή χρόνια τόσο σε επίπεδο ομάδας, όσο και σε επίπεδο Εθνικής. Με την Ολυμπιάδα είχαμε σημαντικές διακρίσεις καθώς βγήκαμε πρώτοι στο εφηβικό στην Πελοπόννησο. Επίσης, με την εθνική ήμουν στις κλήσεις τόσο τον Δεκέμβριο όσο και τον Μάιο. Η σκληρή δουλειά όλο τον χρόνο με δικαίωσαν εμένα και τους συμπαίκτες μου και είχαμε αυτά τα αποτελέσματα».
 -Τι έπαιξε ρόλο και η Εθνική κατέκτησε την 1η θέση στο Βαλκανικό;
«Πριν το Βαλκανικό βρισκόμασταν στο Μουζάκι σχεδόν 20 μέρες και κάναμε καθημερινά διπλές προπονήσεις. Είχαμε πολύ καλή καθοδήγηση από τον κόουτς μας Γιώργο Ουτζη και τους συνεργάτες του, γεγονός το οποίο συνέβαλε στο αποτέλεσμα . Επιπλέον αναλύαμε καλά τον αντίπαλο πριν το παιχνίδι και κατά την διάρκεια του αγώνα δεν αγχωθήκαμε, παρόλο που ήμασταν πίσω στο σκορ με την Τουρκία , συγκεντρωθήκαμε και βάλαμε στόχο να δείξουμε τι αξίζουμε».
-Το γεγονός ότι αναδείχτηκε καλύτερος πασαδόρος του τουρνουά σημάνει κάτι;
«Η ανάδειξη μου ως MVP της διοργάνωσης δεν θα έλεγα ότι σημαίνει κάτι συγκεκριμένο, απλά ανταμείφθηκαν οι κόποι όλης της χρονιάς. Εκανα πολύ καλά παιχνίδια με την βοήθεια των συμπαικτών μου και των προπονητών μου και θεωρώ ότι βοήθησα την ομάδα μου να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο».
-Ποια είναι τα όνειρα σου στον χώρο;
«Σαφώς και όνειρο μου είναι να παίξω βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο. Προς το παρών όμως στόχος είναι να συνδυάσω το σχολείο με το βόλεϊ και να προσπαθώ όσο περισσότερο μπορώ και στους δυο χώρους».
-Ποιον θέλεις να ευχαριστήσεις για την μέχρι τώρα πορεία σου;
«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου στην Ολυμπιάδα κύριο Μανώλη Συνοδινό, καθώς όλα αυτά τα χρόνια με συμβουλεύει και πιστεύει σε εμένα. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές τόσο των κλιμακίων όσο και της εθνικής , Σταύρο Γεράνιο και Γιώργο Ουτζή με τους συνεργάτες του, αλλά πάνω από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τους φίλους μου, που με στηρίζουν καθημερινά και με βοηθάμε να εξελιχτώ σε αυτό που τόσο αγαπώ».