Πυρκαγιά την Εύβοια: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, νέα μηνύματα 112 τα ξημερώματα, «σηκώθηκαν» τα εναέρια μέσα

Καίγεται για μία ακόμα φορά η Εύβοια με μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (29/7) στις Πετριές. Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Στην περιοχή ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας

Πυρκαγιά

Μαίνεται έως και σήμερα το πρωί η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στις Πετριές στην Εύβοια.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Λίγο μετά τις 5:30 τα ξημερώματα εστάλη νέο μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους να απομακρυνθούν προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η ένταση της φωτιάς και των ανέμων έχει μειωθεί με την πυρκαγιά να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και το κυρίως μέτωπο της να βρίσκεται εσωτερικά των οικισμών Πετριές, Κριεζά, Κοσκινά και Αλώνια.

Η Πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες σε δύσβατα σημεία. Ενώ επί τόπου επιχειρούν 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες δασοκομάντος, 56 οχήματα και πλήθος εθελοντών. Παράλληλα συνδράμουν υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου.

Μηνύματα από το 112

Λίγο μετά τη 01:20 τα ξημερώματα της Τρίτης ήχησε ξανά το 112 καλώντας τους κατοίκους που βρίσκονται στο Κλιμάκι και τη Λιανή Άμμο να απομακρυνθούν προς τα Κριεζά.

Χθες Δευτέρα το βράδυ μήνυμα μέσω του 112 ζητούσε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς Ζάρακες. Νέο μήνυμα εκδόθηκε γύρω στις 20:15, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καθώς αρκετοί κάτοικοι γύρισαν πίσω στο χωριό Κοσκινά.

Στην Εύβοια ο Κικίλιας

Στην Εύβοια μετέβη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός έκανε λόγο για «μία δύσκολη πυρκαγιά, καθότι ξεκίνησε σε δύσκολο σημείο, σε χορτολιβαδική, χαμηλή βλάστηση και έφυγε γρήγορα».

Αυτό, όπως προσέθεσε, «τους ανάγκασε να φέρουν επιπρόσθετες δυνάμεις, επίγειες και εναέριες». «Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας πετούσαν πάνω από 24-25 εναέρια, τα οποία θα τα ξαναδείτε από το πρώτο φως», δήλωσε ο κ. Κικίλιας και τόνισε ότι ΕΜΟΔΕ και ΜΕΤΠΕ από την Αττική αλλά και πυροσβεστικές δυνάμεις της Εύβοιας επιχειρούν επίσης στο σημείο.

Παράλληλα σύμφωνα με την Πυροσβεστική ένας Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στην Εύβοια τραυματίστηκε ελαφρά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική υπέστη ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

 

Διαβάστε επίσης

Καιρός: Ζέστη και σήμερα, πότε δροσίζει, η πρόγνωση για την Πάτρα

Τιμολόγια ρεύματος: «Καυτός» Αύγουστος, η παγίδα με τις κιλοβατώρες

Καλάβρυτα: Ανήλικη έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από 19χρονο

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο: Η ατζέντα, τα μηνύματα

Για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου εκτός βάθρου ο Χρήστου

Ξεκινούν οι παρεμβάσεις στο Γηροκομειό: Εργασίες για να μην κατεβάσει ό,τι βρέξει

Σε εξέλιξη οι έλεγχοι στην ζώνη επιτήρησης για την πανώλη και οι κλινικές διερευνήσεις σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας