Τσιάρας για πανώλη αιγοπροβάτων: Οικονομικές ενισχύσεις στους πληγέντες κτηνοτρόφους

Διαβεβαίωσε τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από την πανώλη πως «η κυβέρνηση, όπως έκανε σε όλες τις αντίστοιχες κρίσεις, θα βρεθεί στο πλευρό τους. Θα τους στηρίξει, θα τους ενισχύσει».

Πανώλη - αιγοπρόβατα

Διαβεβαίωση για ενισχύσεις στους πληγέντες από την πανώλη των αιγοπροβάτων κτηνοτρόφους έδωσε σήμερα (30.7.2024) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κώστας Τσιάρας.

Ειδικότερα, ο κ. Τσιάρας διαβεβαίωσε τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από την πανώλη πως «η κυβέρνηση, όπως έκανε σε όλες τις αντίστοιχες κρίσεις, θα βρεθεί στο πλευρό τους. Θα τους στηρίξει, θα τους ενισχύσει».

Ο κ. Τσιάρας επισήμανε τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το πρόβλημα της πανώλης στα μικρά μηρυκαστικά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι υπηρεσίες του οποίου σε αγαστή συνεργασία με τις Περιφέρειες και τις κτηνιατρικές τους υπηρεσίες, δημιουργούν ένα δίχτυ ασφαλείας απέναντι στον ιό και κάνουν ό,τι προβλέπεται και κάθε τι που είναι δυνατόν για τον περιορισμό και τελικά την εξάλειψη της νόσου.

Σύμφωνα με το newsit, ανέφερε, μάλιστα, ότι η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού ήλεγξε την περασμένη Τετάρτη (24.7.2024) τον τρόπο εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού στη Θεσσαλία, την Παρασκευή παρουσίασε τον τρόπο εφαρμογής του Κανονισμού 687/2020 από τη χώρα μας, ως πρότυπο για ολόκληρη την Ευρώπη.

Και σημείωσε ως σημαντικό το γεγονός, για τη λήψη περαιτέρω αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε σχέση με τη στήριξη των αγροτών, ότι η ΕΕ δείχνει να κατανοεί ότι το πρόβλημα της πανώλης δεν αφορά μια χώρα αλλά, πρόκειται για ένα πρόβλημα με ευρωπαϊκές διαστάσεις, καθώς αφορά την απομείωση του ευρωπαϊκού ζωικού κεφαλαίου.

 

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αναβλήθηκε το τρίαθλο ανδρών, μολυσμένα τα νερά του Σηκουάνα

«Καλπάζει» καλοκαιριάτικα ο κορονοϊός: Αυξημένες νοσηλείες, στο +99% το ιικό φορτίο στην Πάτρα

Φωτιά στην Εύβοια: Δεύτερος πυροσβέστης με εγκαύματα στο Κέντρο Υγείας, δυσκολεύουν το έργο οι άνεμοι

Τιμολόγια ρεύματος: «Καυτός» Αύγουστος, η παγίδα με τις κιλοβατώρες

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο: Η ατζέντα, τα μηνύματα