Σε πορτοκαλί συναγερμό το Παρίσι: Αναμένονται καταιγίδες

Εναλλασσόμενα καιρικά φαινόμενα πλήττουν το Παρίσι και τη Γαλλία.

ΠΑΡΙΣΙ

Καταιγίδες θα πλήξουν το Παρίσι τις επόμενες ώρες, όπως προειδοποιεί η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας.

Το Παρίσι και η περιφέρεια Ιλ ντε Φρανς έχουν τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό για καταιγίδες αυτή την Τρίτη από τις 6 το απόγευμα, την τέταρτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, ανακοίνωσε η Météo-France, σύμφωνα με το Europe1.

 

Εναλλασσόμενα καιρικά φαινόμενα πλήττουν το Παρίσι και τη Γαλλία

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, «oι καταιγίδες θα είναι πιο συχνές και έντονες από τα ανατολικά του Pays de la Loire έως το Σαντρ-Βαλ και τα νοτιοδυτικά της Ιλ ντε Φρανς».

Όπως μεταδίδει το BFMTV, η ιστοσελίδα Keraunos, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι τα φαινόμενα μπορεί να είναι αρκετά έντονα κατά τόπους. Αναμένονται ριπές ανέμου από 60 έως 80km/h, ενώ τοπικά προβλέπονται ριπές ανέμου άνω των 100km/h. Αναμένονται σημαντικές βροχοπτώσεις, με πιθανή χαλαζόπτωση. Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από σημαντική ηλεκτρική δραστηριότητα.

Με πληροφορίες από το iefimerida, τμήματα της Γαλλίας βιώνουν τις τελευταίες ημέρες εναλλασσόμενα καιρικά φαινόμενα. Την περασμένη Παρασκευή, ημέρα της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, η βροχή προκάλεσε προβλήματα, αναβάλλοντας αγωνίσματα. Στη συνέχεια, κύμα καύσωνα έπληξε τη χώρα, θέτοντας σε πορτοκαλί συναγερμό ορισμένες περιοχές.

 

Διαβάστε επίσης:

Άρειος Πάγος: Τι αναφέρει το πόρισμα για τις υποκλοπές

«Καλπάζει» καλοκαιριάτικα ο κορονοϊός: Αυξημένες νοσηλείες, στο +99% το ιικό φορτίο στην Πάτρα

Φωτιά στην Εύβοια: Χωρίς ενεργό μέτωπο,μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Τι είπε για την ακρίβεια και ρεύμα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αναβλήθηκε το τρίαθλο ανδρών, μολυσμένα τα νερά του Σηκουάνα