Η Ελλάδα «βούλιαξε» τις ΗΠΑ και προκρίθηκε στους «8»

Ελλάδα

Δείχνοντας ψυχραιμία και ποιότητα εκεί που χρειάστηκε η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών νίκησε πριν από λίγο με 13-11 τις ΗΠΑ, έκανε το 3Χ3 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του τουρνουά.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε μια ακόμα σπουδαία νίκη στον Α’ Όμιλο, την τρίτη της συνεχόμενη στη διοργάνωση, αυτή τη φορά επί των ΗΠΑ με 13-11, έφτασε τους 8 βαθμούς (δύο καθαρές νίκες και μία στα πέναλτι) και σφιχταγκάλιασε την πρόκριση στην 8άδα και τα προημιτελικά.

Η ομάδα μας στρέφει πλέον την προσοχή της στους επόμενους δύο πιο δύσκολους θεωρητικά αγώνες του Ομίλου κόντρα στην Κροατία (3/8, στις 13:05) και Ιταλία (5/8, 16:10) προκειμένου να βρεθεί σε όσο το δυνατόν υψηλότερο θέση στη βαθμολογία για να κάνει πιο βατή την προσπάθεια στον προημιτελικό.

Έγινε ένα συναρπαστικό ματς με εναλλαγές στο σκορ μέχρι το τρίτο οκτάλεπτο, όμως η Εθνική μας με νοοτροπία νικητή, τεράστια αυτοπεποίθηση, ακόμα και σε σημεία που βρέθηκε πίσω στο σκορ, έδειξε καλά στοιχεία αμυντικά στον λιγότερο και βρήκε τις λύσεις που της έδωσε τη νίκη. Μεγάλη εμφάνιση από τον τερματοφύλακα Μάνο Ζερδεβά, που από τη στιγμή που δέχτηκε γκολ από τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο τέλος του πρώτου οκτάλεπτου, πείσμωσε και έκανε φοβερές επεμβάσεις. Εκ των κορυφαίων και οι Αργυρόπουλος – Κανακάκης και Γιάννης Φουντούλης με 4 και 3 γκολ αντίστοιχα.

Οκτάλεπτα: 4-4, 3-2, 4-3, 2-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου, Γκίλλας, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 4, Παπανικολάου 1, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος.

ΗΠΑ (Ντέγιαν Ουντόβισιτς): Βάινμπεργκ, Χούπερ, Βάβιτς, Όμπερτ, Ντάουμπε, Κουπίντο, Χάλοκ, Γούντχεντ, Μπόουεν, Ντοντ Κ. Ντοντ Ρ., Ίρβινγκ, Χόλλαντ.

Επόμενος αντίπαλος για την Ελλάδα είναι η Κροατία, το Σάββατο (3/8) στις 13:05.