Πάτρα: Ανήλικος μπήκε σε μίνι μάρκετ, απείλησε υπάλληλο με όπλο και τον έκλεψε

Συνελήφθη ο ανήλικος – Αναζητείται ο συνεργός του

Πάτρα

Συνελήφθη, άμεσα, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 16χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ληστεία.

Για την ίδια υπόθεση, αναζητείται για να συλληφθεί ένας ενήλικος ημεδαπός άνδρας, συνεργός του 16χρονου συλληφθέντα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, ο 16χρονος κατηγορούμενος, ενεργώντας από κοινού με το συνεργό του, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με κουκούλες τύπου full face, μετέβησαν σε μίνι μάρκετ και με την απειλή δύο όπλων, τύπου περίστροφου, αφαίρεσαν από υπάλληλο, το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ.

Για την διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ανήλικου.

Σε σωματικό έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον συλληφθέντα βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν 60 ευρώ, μια κουκούλα full face και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επισημαίνεται ότι ο 16χρονος είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, στο οποίο κρατούνταν, ενώ οι δυο κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.