Πολύεδρο: Ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος συναντά τον ποιητή Νίκο Καββαδία

Ο ερμηνευτής περιηγείται στον κόσμο του αρμενιστή ποιητή «των μεγάλων ταξιδιών και των γαλάζιων πόντων» μέσα από τα άλλοτε εύθραυστα και άλλοτε δυναμικά μουσικά μοτίβα του κιθαριστή Γιώργου Ρήγα.

Πολύεδρο

Ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος συναντά τον ποιητή Νίκο Καββαδία. Στην κιθάρα ο Γιώργος Ρήγας. Η παράσταση – αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή Νίκο Καββαδία «ταξιδεύει» στον κήπο του «Πολύεδρου» στην Πάτρα, την Πέμπτη, 8 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ. Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στην ιστορική μπουάτ «Απανεμιά» στην Πλάκα, ο ερμηνευτής Χρήστος Κωνσταντόπουλος «συναντά» ξανά τον ποιητή Νίκο Καββαδία – αυτή τη φορά στον κήπο του ιστορικού «Πολύεδρου» στη γενέτειρα πόλη του, την Πάτρα – έτσι όπως τον έζησε μέσα από τις ιστορικές ποιητικές του συλλογές «Μαραμπού» , «Πούσι» και «Τραβέρσο» , από το εμβληματικό μυθιστόρημά του «Βάρδια» αλλά και από «Το ημερολόγιο ενός τιμονιέρη» με τα αθησαύριστα έργα του ποιητή, εκείνα δηλαδή που έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε διάφορα περιοδικά, εφημερίδες, ανθολογίες κ.α. καθώς και μέσα από τις εμβληματικές μελοποιήσεις των Θάνου Μικρούτσικου, Μαρίζας Κωχ, Γιάννη Σπανού κ.α.

Ο ερμηνευτής περιηγείται στον κόσμο του αρμενιστή ποιητή «των μεγάλων ταξιδιών και των γαλάζιων πόντων» μέσα από τα άλλοτε εύθραυστα και άλλοτε δυναμικά μουσικά μοτίβα του κιθαριστή Γιώργου Ρήγα.

Είσοδος: 15 ευρώ
Τηλ. Κρατήσεων: 2610 277342

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος γεννήθηκε το 1985, στην Πάτρα. Παρακολούθησε μαθήματα μουσικής (θεωρητικά, σολφέζ, αρμονία), φωνητικής και κιθάρας στο ωδείο Paganini στην Πάτρα. Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής με την υψίφωνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Δέσποινα Κάτσαρη, στην Αθήνα καθώς και ένα διετές Σεμινάριο Μουσικής & Φωνητικής Εξερεύνησης στο Πυθαγόρειο Ωδείο στην Άνοιξη Αττικής.

Πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία το 2011 τραγουδώντας 4 τραγούδια στο άλμπουμ του Νότη Μαυρουδή Στου χρόνου τις καταπακτές. Από το 2010 συνεργάστηκε με το συνθέτη πραγματοποιώντας πάνω από 50 συναυλίες και μουσικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Το 2014 κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ “Προορισμός” σε μουσική των Χρήστου Κωνσταντόπουλου και Γιώργου Δίπλα και στίχους των Διονύση Καρατζά, Χριστόφορου Μπαλαμπανίδη, Χρίστου Γ. Παπαδόπουλου, Νίκης Κωνσταντοπούλου, Κωνσταντίνου Μάγνη και Νίκου Λαδικού.

Το 2017 κυκλοφορεί το τραγούδι “Σκουριά” σε μουσική Χρίστου Θεοδώρου και στίχους Μάνου Ορφανουδάκη και το 2018 παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο “Τα αντίθετα μαζί” σε μουσική Χρίστου Θεοδώρου και στίχους Νίκου Μωραΐτη.
Έχει συνεργαστεί με την Πολυφωνική Χορωδία Πατρών (αφιέρωμα στους Μάνο Χατζιδάκι & Μίκη Θεοδωράκη) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας , την Πατραϊκή Μαντολινάτα (αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι), το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Αντηχώ (αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία), Αφιέρωμα στο συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο κ.α.

Τηλεοπτικά, έχει εμφανιστεί στις εκπομπές Στην υγειά μας ρε παιδιά του Σπύρου Παπαδόπουλου (ΕΡΤ), Οι παρέες φτιάχνουν ιστορία του Σεραφείμ Φυντανίδη (ΕΡΤ), Μεγάλοι Έλληνες συνθέτες (ΕΡΤ) κ.α.

Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδιστές: Γιάννης Σπανός, Angélique Ionatos (Αγγελική Ιονάτου) , Ελένη Βιτάλη, Μανώλης Μητσιάς, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης κ.α.
Κατά καιρούς, παρουσιάζει δικές του μουσικές παραστάσεις σε μουσικές σκηνές και θέατρα της Ελλάδας (Half Note, Athenaeum, Ιανός, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Σφίγγα, Ίλιον Plus, Το τρένο Στο Ρουφ, Χυτήριο, Αγορά κ.α.)

Ο Γιώργος Ρήγας γεννήθηκε το 1998 στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική κιθάρα και θεωρητικά στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας με καθηγητή τον Γιώργο Τοσικιάν απ’ όπου πήρε δίπλωμα κιθάρας με βαθμό “Άριστα παμψηφεί”, ενώ παράλληλα εισήχθη στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου. Συνεχίζει τις σπουδές στα ανώτερα θεωρητικά με καθηγητή τον Μιχάλη Κεφάλα.

Είναι φοιτητής στο Hellenic American University στο οποίο εισήχθη με υποτροφία για σπουδές στο τμήμα μουσικής με εξειδίκευση στο Film Scoring (Σύνθεση μουσικής για κινηματογράφο) με καθηγητή τον Γιώργο Ξουλόγη.
Επίσης, είναι μαθητής του κιθαριστή, συνθέτη και μαέστρου Μανόλη Ανδρουλιδάκη στο αντικείμενο της διασκευής έργων Ελλήνων συνθετών στην κλασική κιθάρα.

Παράλληλα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και masterclasses κλασικής κιθάρας με τους καθηγητές Νότη Μαυρουδή, Γιώργο Μουλουδάκη, Γιώργο Μπεχλιβάνογλου, Μιχάλη Κονταξάκη, Ana Vidovic κ.α.και έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ κιθάρας σε όλη την Ελλάδα.

Έχει ερμηνεύσει έργα του ρεπερτορίου της κλασικής κιθάρας σε διάφορους συναυλιακούς χώρους κι έχει δώσει ρεσιτάλ κιθάρας μεταγραφές του ίδιου πάνω σε έργα Ελλήνων συνθετών.

Έχει συνεργαστεί με τραγουδιστές σε ντουέτα κιθάρα-φωνή, με σχήματα μουσικής δωματίου και έχει υπάρξει μέλος σε κιθαριστικές ορχήστρες καθώς επίσης και σχήματα παίζοντας ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα. Επίσης,έχει συνυπάρξει ως κιθαρίστας με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Χρήστος Λεοντής,ο Παντελής Θαλασσινός,ο Μανώλης Μητσιάς,ο Κώστας Θωμαϊδης.