Πώς έπεσαν στα «δίχτυα» της ΕΛΑΣ τα τέσσερα από τα 10 μέλη της ομάδας που είχαν «γδύσει» σπίτια και αυτοκίνητα

Εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις σε οικίες, οχήματα, αποθήκη και κέντρο λογοθεραπείας

ΕΛΑΣ

Συνελήφθησαν, προχθές το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, τέσσερις ημεδαποί (τρεις άνδρες – μια γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Η ίδια κατηγορία βαρύνει ακόμα έξι ημεδαπούς άνδρες, συνεργούς των συλληφθέντων, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Πάτρα: Ρήμαζαν σπίτια και αυτοκίνητα – Τέσσερις συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι, προχθές το μεσημέρι, διέρρηξαν σταθμευμένο αυτοκίνητο, σε δημοτικό χώρο στάθμευσης, σε περιοχή της Πάτρας και αφαίρεσαν μια τσάντα.

Οι αστυνομικοί του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών εντόπισαν άμεσα τους κατηγορούμενους, να διαφεύγουν με όχημα και αφού τους ακινητοποίησαν, τους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Από την προανάκριση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών διακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, από τις 11/2/2024 έως και τις 9/7/2024 διέπραξαν ακόμη επτά κλοπές σε οικίες, οχήματα, αποθήκη και κέντρο λογοθεραπείας στην Πάτρα, αφαιρώντας συνολικά 2.200 ευρώ, μπαταρία οχήματος, τραπεζικές κάρτες και βιβλιάρια, καθώς και έγγραφα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κατασχέθηκε το όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.