Ηλεία: «Χρησιμοποιούν» το Δήμο για τις… απάτες τους!

Την προσοχή των πολιτών στις τηλεφωνικές απάτες εφιστά ο Δήμος Ζαχάρως

Ηλεία

Σε ανακοίνωση του Δήμου Ζαχάρως αναφέρονται τα εξής:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν διαπιστωθεί επανειλημμένες προσπάθειες εξαπάτησης αρκετών συμπολιτών μας, προμηθευτών του Δήμου Ζαχάρως, καθώς έχουν δεχτεί τηλεφώνημα από άγνωστο αριθμό, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει αλλάξει ο τρόπος απόδοσης των κρατήσεων των ενταλμάτων –γεγονός που δεν ισχύει– και προκειμένου να εξοφληθούν οι οφειλές των προμηθευτών στον Δήμο, θα πρέπει να καταθέσουν  κάποιο ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό που τους υποδεικνύει.

Επίσης έχουν αναφερθεί περιπτώσεις προσπαθειών εξαπάτησης πολιτών, πάλι μέσω τηλεφωνικών κλήσεων με σκοπό να τους αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, οικονομικά στοιχεία ή και κωδικούς ασφαλείας. Ο Δήμος Ζαχάρως εφιστά την προσοχή στους δημότες, τους προμηθευτές και όλους τους συναλλασσόμενους με τον Δήμο να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άτομα που τους τηλεφωνούν δήθεν εκ μέρους του Δήμου, προσποιούμενοι υπαλλήλους του κτλ.

Σε καμία περίπτωση να μην γνωστοποιούν προσωπικά τους στοιχεία και αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Ο Δήμος Ζαχάρως ακολουθεί την προβλεπόμενη διοικητική διαδικασία και δεν ζητά ποτέ μέσω τηλεφωνικής κλήσης ατομικά στοιχεία.

Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να μην προβαίνουν σε οποιαδήποτε κατάθεση χρημάτων ή παροχή τραπεζικών πληροφοριών.