Αναγνωστοπούλου για το πόρισμα του Άρειου Πάγου για τις υποκλοπές

Ανακοίνωση της Σίας Αναγνωστοπούλου, σχετικά με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, σήμερα Παρασκευή 2/8.

Αναγνωστοπούλου

Σε ανακοίνωση της Αχαιής βουλευτού της Νέας Αριστεράς Σίας Αναγνωστοπούλου αναφέρονται τα εξής:

Η ανακοίνωση της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αδειλίνη για το Πόρισμα που αφορά τις υποκλοπές ανακάλεσε μνήμες άλλων εποχών. Παραπέμπει τόσο ως προς το ύφος και τις διατυπώσεις όσο και ως προς το περιεχόμενο στην Απόφαση για τη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη (“ουδεμία ανάμειξις της Κυβερνήσεως διεπιστώθη”).

Σήμερα,  61 χρόνια μετά τον Λαμπράκη και 50 μετά την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας,  η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Ελληνικής Βουλής μετατράπηκε, “χάρη” στο κόμμα της ΝΔ,  σε “προστάτη” αυτών που  “προστάτευσαν” με την ανακοίνωση και το Πόρισμά τους την κυβερνητική συγκάλυψη των υποκλοπών.

Η κυβερνητική πλειοψηφία, η πλειοψηφία της συγκάλυψης δηλαδή, απέρριψε τα αιτήματα της αντιπολίτευσης,  και της Νέας Αριστεράς φυσικά,  ώστε να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η κ. Αδειλίνη και ο κ. Ζήσης,  αλλά και να έρθει σε γνώση της Ελληνικής Βουλής το Πόρισμα του Αρείου Πάγου.

Η απόρριψη των αιτημάτων της αντιπολίτευσης από την κυβερνητική πλειοψηφία εντάσσεται φυσικά στο πλαίσιο της προσπάθειας “καραμπινάτης” συγκάλυψης που μεθοδεύει η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Όμως δεν θα σταματήσουμε. Αν τότε, στην υπόθεση Λαμπράκη,  ο αείμνηστος Εισαγγελέας της Έδρας είχε αναφωνήσει “φως ριπτόμενον από εξησθενημένην ηλεκτρικήν στήλην”, σήμερα τα αριστερά,  δημοκρατικά κόμματα δεν θα σταματήσουν  μέχρι να πέσει άπλετο φως σε αυτό το σκάνδαλο που πληγώνει τη δημοκρατία και τους θεσμούς της.