Τρίτη ήττα για την Εθνική ομάδα Γυναικών και όλα για όλα με Γαλλία

Εθνική

Την τρίτη ήττα της σε ισάριθμους αγώνες γνώρισε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών, στον Β’ Όμιλο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, το απόγευμα της Παρασκευής (2/8), αυτή τη φορά από την Ιταλία με 12-8.

 

Έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του Ομίλου χωρίς βαθμό και πλέον πρέπει να τα δώσει όλα για να νικήσει την οικοδέσποινα Γαλλία με καθαρό σκορ και διαφορά τουλάχιστον ενός γκολ, στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των Ομίλων, την Κυριακή (4/8), στις 21:05 το βράδυ, προκειμένου να πάρει την 4η προνομιούχο θέση και να προκριθεί στην 8άδα της διοργάνωσης.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου έδειξε το καλό της πρόσωπο μόνο στο πρώτο οκτάλεπτο, όπου ήταν ανταγωνιστική, κόντρα σε μια Εθνική που την είχε νικήσει στις προηγούμενες πέντε μεταξύ τους αναμετρήσεις, αλλά αυτή τη φορά τα βρήκε σκούρα.

 

Οι διεθνείς δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις στον παίκτη παραπάνω, έχοντας το αρνητικό ποσοστό “5 στα 14”, ενώ είχαν δυσκολία στην επίθεση και με άλλους τρόπους. Παράλληλα στην άμυνα, υπήρχε πρόβλημα απέναντι στα ατού της Ιταλίας που από το 3-3 και μετά κυριάρχησε κατά κράτος, προηγήθηκε με τρία και τέσσερα γκολ (8-4) μέχρι και το τελικό 12-8 υπέρ της.

 

Οκτάλεπτα: 3-4, 0-2, 2-2, 3-4.

 

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 3, Πλευρίτου Μαργ., Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Πλευρίτου Β. 3, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

ΙΤΑΛΙΑ (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι, Αβένιο, Τζουστίνι, Μπετίνι 2, Πικότζι, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι 4, Μαρλέτα 2, Κοτσιέρι, Βιακάβα 2, Μπαντσέλι.

 

Η Βαθμολογία του Β’ Ομίλου:

Ισπανία 9 (3 αγ.)

ΗΠΑ 6 (3 αγ.)

Γαλλία 3 (2 αγ.)

Ιταλία 3 (3 αγ.)

Ελλάδα 0 (3 αγ.)

@ Έτσι, η Ελλάδα για να προκριθεί χρειάζεται νίκη των ΗΠΑ επί της Γαλλίας σήμερα, ώστε στην τελευταία αγωνιστική να ψάξει καθαρή νίκη κόντρα στις διοργανώτριες με τουλάχιστον ένα γκολ διαφορά και να ευνοηθεί σε πιθανότατη τριπλή ισοβαθμία με Ιταλία και Γαλλία και να περάσει ως 4η του Ομίλου αφήνοντας έξω τις Γαλλίδες. Κάτι που θα γίνει, φυσικά και σε ενδεχόμενη ισοβαθμία μόνο με τη Γαλλία (αν η Ιταλία νικήσει στον άλλον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής την Ισπανία).