Υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ η Κάμαλα Χάρις – Πήρε το χρίσμα των Δημοκρατικών

Η Κάμαλα Χάρις συγκέντρωσε ήδη αρκετές ψήφους για να αναδειχθεί υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, ανακοίνωσε το κόμμα.

Κάμαλα Χάρις

Η Κάμαλα Χάρις έλαβε και επισήμως τον αναγκαίο αριθμό ψήφων από τους εκλέκτορες για να γίνει η υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ και η πρώτη μαύρη που θα διεκδικήσει το αξίωμα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατιών.

Στη διαδικτυακή ψηφοφορία η Χάρις συγκέντρωσε ήδη πάνω από τις μισές ψήφους των αντιπροσώπων.

Η ίδια δήλωσε αμέσως ότι αισθάνεται «τιμή» που ξεπέρασε αυτό το όριο από σήμερα, αφού η ψηφοφορία πρόκειται να ολοκληρωθεί την Δευτέρα. Πρόσθεσε ότι θα αποδεχτεί επισήμως το χρίσμα στο συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί στο Σικάγο στα μέσα Αυγούστου.

«Βαδίζουμε σε αυτόν τον δρόμο και αυτό δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα συνεχίσουμε να το κάνουμε»

Εν τέλει, αυτή απεδείχθη μια κούρσα δίχως αντίπαλο για τη Χάρις, μετά από την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν. Αρκετοί πιθανοί αντίπαλοι της Χάρις ακολούθησαν το παράδειγμά του.

Έτσι, πριν από τις ημερομηνίες που αρχικά αναμενόταν να βγει λευκός καπνός για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, η Κάμαλα Χάρις είναι πλέον και επίσημα υποψήφια, καθώς εξασφάλισε την υποστήριξη 2.350 αντιπροσώπων, το αριθμητικό όριο το οποίο απαιτείτο να φθάσει για να κερδίσει την υποψηφιότητα.

«Πιστεύουμε στο αμερικανικό όνειρο και αυτό είναι το αντικείμενο αυτής της εκστρατείας μας», είπε η ίδια μετά από την είδηση της επισημοποίησης της υποψηφιότητάς της. «Βαδίζουμε σε αυτόν τον δρόμο και αυτό δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», προσέθεσε.

Οι υποψήφιοι για την προεδρία και οι αντιπρόεδροι συνήθως χρίζονται στα συνέδρια του κόμματός τους, αλλά η σχετικά καθυστερημένη ημερομηνία που είχε προγραμματιστεί να γίνει το συνέδριο των Δημοκρατικών είχε θέσει το κόμμα στον κίνδυνο να παραβεί τους νόμους για την πρόσβαση στα ψηφοδέλτια του κράτους.

Η Κάμαλα Χάρις, 59 ετών, γεννήθηκε στο Όκλαντ της Καλιφόρνια και είναι η πρώτη υποψήφια των Δημοκρατικών στην σχεδόν 200χρονη ιστορία του κόμματος που κατάγεται από μια δυτική πολιτεία.

Συνάντηση με τους υποψηφίους αντιπροέδρους εντός του Σαββατοκύριακου

Η υποψήφια των Δημοκρατικών σχεδιάζει να συναντηθεί το Σαββατοκύριακο με τους επίδοξους αντιπροέδρους της, προκειμένου να επιλέξει τον εκλεκτό.

Η Κάμαλα Χάρις αναμένεται να επιλέξει τον υποψήφιο αντιπρόεδρο μέχρι τη Δευτέρα και να εμφανιστεί μαζί του την Τρίτη στη Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Αχαΐα: Στις 650 οι καταγγελίες για παραλίες…χωρίς ελεγκτές. «Μπάζει» το νέο σύστημα της καταπάτησης αιγιαλών

Σοκ στα Τρίκαλα: 26χρονος κατέρρευσε σε ταβέρνα, πώς έχασε τη ζωή του

Πανώλη αιγοπροβάτων: Άμεσες αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους της Κρήτης

Καιρός – Κολυδάς: Το Σάββατο η πιο ζεστή μέρα με 40άρια ,πώς θα κυλήσει η επόμενη εβδομάδα, πότε αναμένεται αστάθεια