Επίσκεψη του Αντιστράτηγου Γεωργίου Κωστίδη στην Πάτρα: «Επιθεώρηση» στο ΚΕΤΧ από τον Αρχηγό ΓΕΣ

Συναντήσεις με Διοίκηση και Πολιτικό Προσωπικό – Ενδιαφέρον για την τοπική Μονάδα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού

Επίσκεψη O αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης.

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ) Πάτρας θα βρεθεί το προσεχές διάστημα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Πελοποννήσου» η επίσκεψη στη στρατιωτική μονάδα έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 12 Αυγούστου. Η παρουσία του κ. Κωστίδη στο στρατόπεδο «Ανδρέας Μουζάκης», στα Σύνορα Πατρών, κρίνεται βαρύνουσας σημασίας όχι μόνο λόγω της ιδιότητας του, αλλά δεδομένου του ότι μετά από αρκετά χρόνια το ενδιαφέρον αρχηγού του ΓΕΣ, συνοδεύεται από την αυτοπρόσωπη παρουσία στη Μονάδα.

Εκτός από τις επαφές με τη διοίκηση του ΚΕΤΧ ο κ. Κωστίδης αναμένεται έχει συνάντηση και με τον Σύλλογο Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Πελοποννήσου. Εκεί , ο πρόεδρος του πολιτικού προσωπικού, Απόστολος Κόγκας, πρόκειται να εστιάσει σε «φλέγοντα» ζητήματα με βασικά την αναβάθμιση του στρατοπέδου, τις άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτών, τη συντήρηση και εκσυγχρονισμό των κτιρίων του στρατοπέδου και την άμεση απομάκρυνση του αμιάντου από τις σκεπές κτιρίων, αλλά και την αξιοποίηση του πρώην 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου. Θέματα που μεταξύ άλλων, αποτελούν πάγια αιτήματα των συνδικαλιστών.

Πηγές μετέφεραν στην «Π» πως δεν αποκλείεται η επίσκεψη του αντιστράτηγου Κωστίδη, να σχετίζεται και με την κινητικότητα που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, με τα προβλήματα λειτουργίας του ΚΕΤΧ, να αποτελούν θέμα συζήτησης στη Βουλή.

Η αρχή έγινε από τον αχαιό βουλευτή της «Νίκης» Σπύρο Τσιρώνη, με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με τον υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη ν΄απαντά. Αναμένεται το θέμα να εισαχθεί εκ νέου στο ελληνικό κοινοβούλιο μετά τη δέσμευση για παρέμβαση που απέσπασε ο Σύλλογος πολιτικού προσωπικού του ΚΕΤΧ, στη συνάντηση του Ιουνίου με στελέχη του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ, στην Αθήνα, παρόντος και του πατρινού βουλευτή Επικρατείας και μέλους της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρη Μάντζου.