Ισπανία: Ρεκόρ τουριστικών αφίξεων παρά το κύμα διαμαρτυριών κατά του υπερτουρισμού

Ο αριθμός των επισκεπτών κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους που διέμειναν σε καταλύματα αυτού του τύπου αυξήθηκε κατά 30%, ενώ εκείνοι που προτίμησαν τα ξενοδοχεία αυξήθηκαν κατά 11%.

 

Ισπανία

Ο αριθμός των ξένων τουριστών στην Ισπανία αυξήθηκε κατά 13% το πρώτο εξάμηνο του 2024 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, βάζοντας τη χώρα σε τροχιά για άλλη μια χρονιά ρεκόρ σε αριθμό επισκεπτών, παρά την αυξανόμενη δυσαρέσκεια για τον αντίκτυπο της τουριστικής βιομηχανίας σε δημοφιλείς προορισμούς.

Μέχρι το τέλος Ιουνίου, 42,5 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες είχαν φτάσει στην Ισπανία, ενώ αρχίζει η υψηλή τουριστική περίοδος, ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωση το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (ΙΝΕ) της χώρας της Ιβηρικής.

Παρά τις ανησυχίες και διαμαρτυρίες πολλών Ισπανών στους πιο δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Μαγιόρκα, η Βαρκελώνη και τις Κανάριες Νήσους, για τα ανεξέλεγκτα τουριστικά κύματα και τον αρνητικό τους αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες, το 2024 διαμορφώνεται ως ένα ακόμη έτος ρεκόρ για την Ισπανία, καθιστώντας πιθανό ότι τελικά θα ξεπεράσει το περσινό υψηλό των 85 εκατομμυρίων τουριστών, όταν οι αριθμοί ξεπέρασαν τα προ πανδημίας επίπεδα.

Ισπανία

Τα στοιχεία που δημοσίευσε το ΙΝΕ δείχνουν ότι οι τουρίστες ξόδεψαν 12,3 δισ. ευρώ στην Ισπανία τον Ιούνιο, 17% περισσότερα από τον ίδιο μήνα πέρυσι, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά υπογραμμίζοντας και την πρόκληση για την κυβέρνηση που προσπαθεί να βρει μια σωστή ισορροπία μεταξύ των τουρισμών αφίξεων και των τοπικών συμφερόντων, κυρίως στο φλέγον θέμα της στέγασης.

Σύμφωνα με την έκθεση της στατιστικής υπηρεσίας, οι τουρίστες επιλέγουν όλο και περισσότερο να μένουν σε διαμερίσματα που νοικιάζουν από διαδικτυακές πλατφόρμες. Ο αριθμός των επισκεπτών κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους που διέμειναν σε καταλύματα αυτού του τύπου αυξήθηκε κατά 30%, ενώ εκείνοι που προτίμησαν τα ξενοδοχεία αυξήθηκαν κατά 11%.

Πηγή: ertnews

Διαβάστε επίσης:

 

Κρούσματα πανώλης: Επί σφαγής… Κτηνοτροφία και Οικονομία

Μαζί με τα 5 παιδιά της ήταν φυλακισμένη η 32χρονη στο Διδυμότειχο: Γνωρίστηκαν πριν ένα μήνα μέσω διαδικτύου

Σαν σήμερα 3 Αυγούστου 1923 ιδρύεται στην Αθήνα το Νοσοκομείο Προσφύγων Αθηνών, μετέπειτα Ιπποκράτειο – Τι άλλο συνέβη

Πώς να συνδυάσετε δουλειά και διακοπές το καλοκαίρι

Ελαιόλαδο: Οι προβλέψεις για την παραγωγή και την τιμή του φέτος