Παρίσι 2024: Το Βέλγιο απέσυρε την ομάδα Τριάθλου – Αθλήτρια προσβλήθηκε από το βακτήριο E. coli

Τις ημέρες που προηγήθηκαν των αγώνων τριάθλου της περασμένης εβδομάδας, οι αξιωματούχοι του World Triathlon και του Παρίσι 2024 ακύρωσαν τις προπονήσεις στο ποτάμι επειδή οι μετρήσεις του E. coli ήταν πολύ υψηλές για τα πρότυπα του World Triathlon.

Παρίσι

Η μεικτή ομάδα τριάθλου του Βελγίου απέσυρε τη συμμετοχή της από τον αγώνα της Δευτέρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, επειδή μία από τις αθλήτριές της, η οποία αγωνίστηκε στο τρίαθλο γυναικών στον Σηκουάνα την περασμένη εβδομάδα, είναι άρρωστη, ανέφερε η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας σε ανακοίνωσή της, η οποία αμφισβήτησε τους χειρισμούς των διοργανωτών.

Η τριαθλήτρια, η 35χρονη Κλερ Μισέλ, τερμάτισε 38η στο ατομικό τρίαθλο γυναικών την Τετάρτη. Βέλγοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι επισκέφθηκε μια ιατρική κλινική στο χωριό των αθλητών την Κυριακή και επέστρεψε στο δωμάτιό της αργότερα μέσα στην ημέρα. Δεν συνέδεσαν άμεσα την ασθένειά της με τη διοργάνωση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρά την ακύρωση πολλών προπονήσεων και την αναβολή του αγωνίσματος των ανδρών λόγω της ρύπανσης του ποταμού.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, το Παρίσι 2024 και το World Triathlon ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να διεξαγάγουν το πρωί της Δευτέρας το μικτό τρίαθλο σκυταλοδρομίας όπως είχε προγραμματιστεί, παρά τα αιτήματα πολλών ομάδων για αναβολή του αγώνα.

Το Παρίσι και άλλοι δήμοι ξόδεψαν 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ για ένα έργο καθαρισμού του διαβόητα μολυσμένου Σηκουάνα και για να τον καταστήσουν κολυμβητικό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε ανακοίνωσή της την Κυριακή, η Ολυμπιακή Επιτροπή του Βελγίου δήλωσε ότι η ίδια και το Βελγικό Τρίαθλο “ελπίζουν ότι θα αντλήσουν διδάγματα για τους επόμενους αγώνες τριάθλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες”.

“Σκεφτόμαστε εδώ την εγγύηση των ημερών προπόνησης, των ημερών του αγώνα και της μορφής του αγώνα, οι οποίες πρέπει να αποσαφηνιστούν εκ των προτέρων και να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχει καμία αβεβαιότητα για τους αθλητές, το περιβάλλον τους και τους υποστηρικτές”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Αξιωματούχοι του World Triathlon, που επιβλέπει τα Ολυμπιακά τρίαθλα, και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δεν απάντησαν αμέσως σε μηνύματα που ζητούσαν να σχολιάσουν την ασθένεια.

Τις ημέρες που προηγήθηκαν των αγώνων τριάθλου της περασμένης εβδομάδας, οι αξιωματούχοι του World Triathlon και του Παρίσι 2024 ακύρωσαν τις προπονήσεις στο ποτάμι επειδή οι μετρήσεις του E. coli ήταν πολύ υψηλές για τα πρότυπα του World Triathlon. Δύο ημέρες βροχής το πρώτο Σαββατοκύριακο των αγώνων είχαν υπερφορτώσει τους υπονόμους της πόλης με τις απορροές της βροχής, ένα συνηθισμένο πρόβλημα στο Παρίσι. Αρκετές βροχοπτώσεις αύξησαν και πάλι τα επίπεδα ρύπανσης του ποταμού και το World Triathlon ακύρωσε άλλη μια προπόνηση κολύμβησης την Κυριακή.

Μετά τους αγώνες τριάθλου της περασμένης εβδομάδας, πολλοί από τους αγωνιζόμενους απομάκρυναν τους φόβους για την ποιότητα του νερού, λέγοντας ότι ανησυχούσαν περισσότερο για το γρήγορο ρεύμα του ποταμού, το οποίο άφησε τουλάχιστον μια γυναίκα να δηλώσει ότι δεν ήταν σίγουρη ότι θα μπορούσε να τερματίσει τον αγώνα.

Άλλοι ήταν επιπόλαιοι. Η Αμερικανίδα Τέιλορ Κνιμπ αστειεύτηκε με τους δημοσιογράφους μετά το τρίαθλο γυναικών, προσφέροντας να “αρπάξει ένα φλιτζάνι” αν κάποιος ήθελε να δοκιμάσει το νερό του Σηκουάνα.

Σε συνέντευξη Τύπου πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ο άνδρας συναθλητής της Σεθ Ράιντερ δήλωσε ότι προετοιμάζεται για να κολυμπήσει στον Σηκουάνα ενισχύοντας το “κατώφλι του E. coli εκθέτοντας τον εαυτό μου σε λίγο E. coli στην καθημερινή σου ζωή”, προσθέτοντας ότι δεν πλένει πλέον τα χέρια του αφού πηγαίνει στην τουαλέτα”. Αργότερα δήλωσε ότι αστειευόταν.

“Τα τελευταία αποτελέσματα των δοκιμών επιβεβαιώνουν ότι τα επίπεδα ποιότητας του νερού του Σηκουάνα στο χώρο διεξαγωγής του τριάθλου έχουν βελτιωθεί τις τελευταίες ώρες, ενώ η μελλοντική ανάλυση δείχνει ότι η ποιότητα του νερού θα είναι εντός των αποδεκτών από το Παγκόσμιο Τρίαθλο επιπέδων”, ανέφεραν το Παρίσι 2024 και το Παγκόσμιο Τρίαθλο σε κοινή ανακοίνωση με την οποία ανακοίνωσαν τα σχέδια για τη διεξαγωγή της μικτής σκυταλοδρομίας της Δευτέρας.

Πηγή: ertnews

Διαβάστε επίσης:

 

Προειδοποίηση ΕΟΔΥ για ιό του Δυτικού Νείλου: «Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια»

Πατέρας Αντώνιος: «Τίτλοι τέλους» από τα σχολικά βιβλία της Γ’ Γυμνασίου και του Λυκείου

Λινού σε Πολάκη: «Οι πολίτες δικαιούνται να απαιτούν υψηλότερο επίπεδο από τους εκπροσώπους τους»

«Αλλάζω Συσκευή ΙΙ»: Μακραίνει η λίστα των επιδοτούμενων συσκευών