«Βούλιαξαν» τα νησιά του Αργοσαρωνικού λόγω φθηνότερων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από τις Κυκλάδες

Οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για Κυκλάδες και Δωδεκάνησα είναι απλησίαστες και συνεπώς πολλοί ψάχνουν πιο οικονομικές λύσεις.

νησιά

«Βουλιάζουν» τα νησιά του Αργοσαρωνικού φέτος από ταξιδιώτες, καθώς τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις Κυκλάδες είναι… απλησίαστα.

Οι αδειούχοι εγκαταλείπουν τρέχοντας την Αθήνα για τις διακοπές του καλοκαιριού, καθώς πολλοί αναζητούν μία ανάσα δροσιάς στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς της χώρας.

Οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για Κυκλάδες και Δωδεκάνησα όμως, είναι απλησίαστες και συνεπώς πολλοί ψάχνουν πιο οικονομικές λύσεις. Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που για τις φετινές διακοπές επιλέγουν τα νησιά του Αργοσαρωνικού, καθώς, όπως λένε, είναι ένας κοντινός προορισμός, ιδιαίτερα για οικογένειες με παιδιά, αλλά κυρίως επειδή είναι η πιο οικονομική επιλογή.

Ενδεικτικά, μια τριμελής οικογένεια με ένα παιδί από 5 έως 10 ετών και 1 όχημα για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Αίγινα με επιστροφή θα πληρώσει συνολικά 118, 20€,

«Δύο άτομα με το αυτοκίνητο πήγαινε έλα είναι στα 100€ που σε σχέση με άλλους προορισμούς φαντάζομαι στις Κυκλάδες είναι πολύ πιο οικονομικός», λένε στην κάμερα του MEGA.

Την κυβέρνηση κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά

Την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί με τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επισημαίνει σε ανακοίνωση του και ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τον υψηλό ΦΠΑ.

«Η κυβέρνηση αρνείται επίμονα να μειώσει τον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ στα εισιτήρια, που είναι στο 24%, για να διατηρήσει τα υπέρμετρα φορολογικά της έσοδα, επιτρέποντας ταυτόχρονα στις εταιρείες του κλάδου να καταγράφουν τα κέρδη που οι ίδιες επιθυμούν».

Παρά την ακρίβεια των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, τις επόμενες ημέρες του Αυγούστου αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος των αδειούχων και τα πλοία, όπως φαίνεται, θα συνεχίσουν να αναχωρούν από τα λιμάνια της Αττικής με πληρότητα που θα αγγίζει το 90%.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Προειδοποίηση ΕΟΔΥ για ιό του Δυτικού Νείλου: «Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια»

Πατέρας Αντώνιος: «Τίτλοι τέλους» από τα σχολικά βιβλία της Γ’ Γυμνασίου και του Λυκείου

Λινού σε Πολάκη: «Οι πολίτες δικαιούνται να απαιτούν υψηλότερο επίπεδο από τους εκπροσώπους τους»

«Αλλάζω Συσκευή ΙΙ»: Μακραίνει η λίστα των επιδοτούμενων συσκευών