Μία ακόμα παραίτηση αντιπρύτανη στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Εναν μήνα από την ανανέωση της θητείας του στη θέση του αντιπρύτανη Ερευνας και Ανάπτυξης, ο καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας Παύλος Αβραμίδης υπέβαλε την παραίτησή του.

παραίτηση

Νέα παραίτηση από το πρυτανικό σχήμα του Πανεπιστημίου Πατρών,  έρχεται να θέσει ερωτηματικά και προβληματισμούς. Πριν από μερικές ημέρες (25 Ιουλίου) και σχεδόν έναν μήνα από την ανανέωση της θητείας του στη θέση του αντιπρύτανη Ερευνας και Ανάπτυξης, ο καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας Παύλος Αβραμίδης υπέβαλε την παραίτησή του.

Σημειώνουμε ότι ο κ. Αβραμίδης είχε διαδεχτεί στη συγκεκριμένη θέση τον παραιτηθέντα καθηγητή Παναγιώτη Δημόπουλο. Ο κ. Αβραμίδης επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για την παραίτησή του. Σε επικοινωνία δε, που είχε η «Πελοπόννησηος» μαζί του μας απάντησε ότι δεν επιθυμεί καμία δήλωση.

Ερωτηθείς από την «Πελοπόννησο» ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας είπε: «Ο κ. Αβραμίδης επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για την παραίτησή του. Προσωπικά τον τιμώ και συνεχίζουμε να έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία. Μέχρι και χθες συνεργαστήκαμε για διάφορα θέματα».

Ο καθηγητής, πρώην αντιπρύτανης και υποψήφιος πρύτανης Νίκος Καραμάνος, ως προς τη νέα παραίτηση, όπως ήταν αναμενόμενο, σε παρέμβασή του στο Πανεπιστημιακό Βήμα, σημειώνει: «Ο παραιτηθείς αντιπρύτανης ήταν ένας από τα δύο παραμένοντα μέλη του επταμελούς του ΕΛΚΕ μετά τις πέντε παραιτήσεις.

Ανέλαβε και διορίστηκε στη θέση του αντιπρύτανη, μετά την παραίτηση του αντιπρύτανη καθηγητή Π. Δημόπουλου, με πρόταση του πρύτανη και έγκριση του πρυτανικού συμβουλίου πριν περίπου οχτώ μήνες. Στη συνέχεια και μετά τις εκλογές του Συμβουλίου Διοίκησης, ο κ. Αβραμίδης, πριν έναν μήνα περίπου (!), συμπεριλαμβάνονταν στην αίτηση και πρόταση του υποψηφίου κ. Χ. Μπούρα για να αναλάβει την ίδια θέση του αντιπρύτανη που κατείχε. Ο κ. Αβραμίδης παρουσιάστηκε και εξέφρασε τις απόψεις και προτάσεις του για το σχεδιασμό και την πολιτική έρευνας στην προβλεπόμενη από τον νόμο ακρόαση των υποψηφίων στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Κατάθεσε βιογραφικό και πλήρη στοιχεία που συμπεριλήφθηκαν στην αίτηση του υποψήφιου πρύτανη Χ. Μπούρα, και εν τελεί επιλέχθηκε με πλειοψηφία, πριν μερικές ημέρες, από το Συμβούλιο Διοίκησης (ΣΔ) και μάλιστα με πράξη που και εγώ ο ίδιος υπέγραψα ως μέλος του ΣΔ».

Ο ίδιος εκτιμά ότι «τα προαναφερθέντα δεν συνάδουν με την εικόνα μιας παραίτησης αντιπρύτανη για ‘’προσωπικούς λόγους’’. Προσωπική μου άποψη την οποία και θα στηρίζω είναι ότι το ΣΔ δεν ήρθε για να επικυρώνει τις εισηγήσεις του πρύτανη για να αντικαθιστά τους αντιπρυτάνεις που θα παραιτούνται, όπως γινόταν μέχρι τώρα στο πρυτανικό συμβούλιο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πατρών – Πύργου: Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρή στο ύψος του Αλισσού

Πάτρα: Φωτιά τα ξημερώματα στο αυτοκίνητο του Λιμενάρχη

Τροχαίο δυστύχημα στην Πύργου – Πατρών, διαμελίστηκε 45χρονος ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Πύργου 48χρονος με συμπτώματα από τσίμπημα αράχνης

Πανώλη αιγοπροβάτων: Νέα κτηνιατρική επιχείρηση στη Δυτική Ελλάδα – Εντείνονται οι έλεγχοι

Έρευνα: Αυτοκτονικές συμπεριφορές! Ανησυχητικά τα στοιχεία για την Πάτρα

Πατρινός στην «Π» για συναλλαγή που αποκάλυψε την παραχάραξη χαρτονομισμάτων ΦΩΤΟ