Συνάντηση Φωτήλα με Αλεξόπουλο και Ασκούνη: «Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας στο επίκεντρο του Πολιτισμού»

Τι συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας

Συνάντηση

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα σύγχρονου πολιτισμού Ιάσονα Φωτήλα είχε ο Δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος παρουσία της αντιδημάρχου Οικονομικών, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Δυτικής Αχαΐας κα Νάντιας Ασκούνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόσο ο Δήμαρχος όσο και η αρμόδια αντιδήμαρχος για θέματα πολιτισμού της Δυτ. Αχαΐας ανέπτυξαν στον Υφυπουργό τις ανάγκες του Δήμου για την αναβάθμιση του πολιτιστικού και συνάμα τουριστικού προΐόντος του δήμου. Πιο συγκεκριμένα εκτενής συζήτηση πραγματοποιήθηκε για την ανάγκη δημιουργίας ενός υπαίθριου θέατρου στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου, η ανάγκη αποκατάστασης και αναστήλωσης του ιστορικού Αιγυπτόκαστρου, η περαιτέρω ανάδειξη σημαντικών αρχαιολογικών χώρων του δήμου όπως το Τείχος Δυμαίων και οι Πόρτες και τέλος η ενίσχυση των πολιτιστικών δρώμενων του δήμου Δυτ. Αχαΐας.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού κος Ιάσονας Φωτήλας άκουσε με προσοχή τα θέματα ενώ έκανε ξεκάθαρο ότι προτεραιότητα του Υπουργείου είναι η διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας και η αύξηση και ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος. Επιπλέον έγινε συζήτηση για τη διατήρηση των μνημείων εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής ένα θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο την περίοδο που διανύουμε που αποτελεί και κεντρικό άξονα παρέμβασης συνολικά της Πολιτείας.

Ο Ιάσονας Φωτήλας και ο Δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος παρουσία της αντιδημάρχου Οικονομικών, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Δυτικής Αχαΐας κα Νάντιας Ασκούνη συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή στενή επαφή για θέματα που έχουν ως επίκεντρο την Αχαΐα και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υφυπουργού.