Κεφαλογιάννη για ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σταθερές οι τιμές, μεγάλο στοίχημα η επέκταση της τουριστικής περιόδου

Όσα ανέφερε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

Κεφαλογιάννη

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη επισήμανε το εξής: «Γίνονται εξαντλητικοί έλεγχοι για παραβάσεις των νόμων σε ό,τι αφορά τις τιμές των εισιτηρίων, υπάρχει και ένα παρατηρητήριο για τις τιμές των ναύλων».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι «υπάρχει σταθερότητα στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων (…) Εξετάζουμε το ενδεχόμενο το κουπόνι των δικαιούχων του προγράμματος “Τουρισμός για όλους” να μπορεί να αξιοποιηθεί και για τα ναύλα προς τους προορισμούς».

Για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις, επισήμανε:

«Το ότι η κυβέρνηση φέτος έχει βάλει στον προϋπολογισμό πολύ μεγαλύτερο ποσό για τις συνδέσεις, για να μην υπάρχει κανένα νησί που να μην έχει σύνδεση, είναι και αυτό σημαντικό. Είναι μια εξίσωση που είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Η υπουργός Τουρισμού συνέχισε λέγοντας:

«Ως Υπουργείο Τουρισμού προσπαθούμε πάρα πολύ να αλλάξουμε την εικόνα της Ελλάδας για τους επισκέπτες μας από το εξωτερικό. Δηλαδή αυτό το μοντέλο, ήλιος, θάλασσα, το ότι υπάρχει αυτή η απόλυτη σύνδεση της Ελλάδας με τη θάλασσα, με τη νησιωτικότητα, είναι αυτή που μας δημιουργεί αυτή τη στιγμή και τις μεγαλύτερες πιέσεις. Διότι έχουμε τον περισσότερο κόσμο να έρχεται, ιδιαίτερα στους δημοφιλείς προορισμούς τους καλοκαιρινούς μήνες αιχμής.

Άρα ένα μεγάλο στοίχημα για τον ελληνικό τουρισμό είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου. Και βεβαίως από την άλλη πλευρά να προωθήσουμε πολύ περισσότερο ειδικές μορφές τουρισμού, άρα άλλες εμπειρίες στη χώρα μας για τους ταξιδιώτες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τους προσελκύσουμε σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στις ορεινές περιοχές, για την υπέροχη φύση, για τα υπέροχα και πολύ γνωστά σε όλους μνημεία μας, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία. Πολιτιστικός τουρισμός – Θρησκευτικός τουρισμός.

«Έχουν ειπωθεί πολλά για τον τουρισμό αυτές τις μέρες και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, εκτός του ότι είναι από μόνος του ένας τομέας ο οποίος είναι πολύ βασικός για την εθνική οικονομία και τις τοπικές οικονομίες και άρα και τις τοπικές κοινωνίες, έχει και πολύ άμεση διασύνδεση με τους άλλους τομείς της οικονομίας».

Για ενδεχόμενο αλλαγής του ύψους των τελών αποβίβασης (κρουαζιέρα), ανέφερε:

«Καταλαβαίνω ότι δημοσιογραφικά μπορεί να είναι εύκολο να λέει κανείς ότι αποφασίστηκε να αυξηθεί στα 10 ευρώ το τέλος. Οι σκέψεις είναι σκέψεις και η πρόθεση είναι να υπάρξει μια ολιστική παρέμβαση στο θέμα (…) Άρα δεν θα είναι μόνο η αύξηση των τελών. Αν δείτε τους πίνακες με τους ανταγωνιστές μας, είμαστε αυτή τη στιγμή οι φθηνότεροι, ενώ έχουμε ουσιαστικά τους πιο ελκυστικούς προορισμούς. Άρα είναι νομίζω δεδομένο ότι θα πρέπει να αυξήσουμε και τα τέλη (…)

Εμείς αυτό που διαπιστώνουμε τον τελευταίο καιρό είναι ότι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, η πίεση που ασκούν στους προορισμούς, άρα και η εμπειρία των υπόλοιπων επισκεπτών στα νησιά σε σχέση με το οικονομικό αποτύπωμα είναι απολύτως δυσανάλογη. Θα υπάρχει ενδεχομένως ένας μάξιμουμ αριθμός ανθρώπων που θα μπορούν να κατεβαίνουν και ένα επιπλέον τέλος έτσι ώστε να υπάρχει κάτι ανταποδοτικό για την τοπική κοινωνία».

Για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, υπογράμμισε:

«Έχουμε ήδη το 2024 ξεκινήσει με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Είχαμε το 2023 μια χρονιά ρεκόρ. Το 2024 ήδη έχει μια πάρα πολύ μεγάλη αύξηση. Αυτό που θέλουμε είναι και την επιμήκυνση της περιόδου, αλλά και όλοι να φεύγουν με την καλύτερη εμπειρία από τη χώρα μας, εκεί που διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν πιέσεις και προβλήματα, πρέπει να έρθουμε και να είμαστε πολύ απόλυτοι στον τρόπο που τα λύνουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Φωτιά τα ξημερώματα στο αυτοκίνητο του Λιμενάρχη

Τροχαίο δυστύχημα στην Πύργου – Πατρών, διαμελίστηκε 45χρονος ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πανώλη αιγοπροβάτων: Νέα κτηνιατρική επιχείρηση στη Δυτική Ελλάδα – Εντείνονται οι έλεγχοι

Έρευνα: Αυτοκτονικές συμπεριφορές! Ανησυχητικά τα στοιχεία για την Πάτρα

Πατρινός στην «Π» για συναλλαγή που αποκάλυψε την παραχάραξη χαρτονομισμάτων ΦΩΤΟ

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Πύργου 48χρονος με συμπτώματα από τσίμπημα αράχνης
Ινδία: Σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ με το θάνατο 4χρονης, τη σκότωσε σκύλος που έπεσε από τον 5ο όροφο

Χαμός στα social media με Τεντόγλου και Καραλή που παίζουν με τα μετάλλιά τους: «Παιδιά, τι κάνατε στο Παρίσι; – Θραύση!»

 

Metrica