Πάτρα: Νεκρή λουόμενη στην Πλαζ, στην «Π» η ναυαγοσώστρια

Η ναυαγοσώστρια Βασιλεία Ασπρομάλλη μιλά στην «Πελοπόννησο», για το τραγικό συμβάν, στην παραλία της Πλαζ, στην Πάτρα.

Πλαζ

Τραγωδία χθες το πρωί Πέμπτη 8/08/2023 στην παραλία της Πλαζ, καθώς μία 68χρονη γυναίκα που έκανε το μπάνιο της δεν γύρισε ποτέ στο σπίτι της, καθώς έχασε τη ζωή της.

Ολα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 10 το πρωί, όταν η 68χρονη, την ώρα που ήταν στη θάλασσα, ενημέρωσε άλλους λουόμενους ότι δεν αισθάνεται καλά κι αμέσως ειδοποιήθηκε η ναυαγοσώστρια, που έκανε βάρδια στον παρακείμενο πύργο.

Αμεσα επενέβη στο σημείο, έβγαλε έξω από τη θάλασσα την ηλικιωμένη, η οποία ήταν αναίσθητη, ωστόσο της προσέφερε τις πρώτες βοήθειες.

Μετά από προσπάθειες ΚΑΡΠΑ, η γυναίκα άρχισε να παίρνει ανάσα κι έτσι δεν χρειάστηκε απινίδωση, ενώ άμεσα έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου την παρέλαβε και τη μετέφερε στο Νοσοκομείο Πατρών «Αγιος Ανδρέας».

Η «Πελοπόννησος» μίλησε με τη ναυαγοσώστρια Βασιλεία Ασπρομάλλη, που έκανε τη διάσωση και η οποία είπε: «Ειδοποιήθηκα, από λουόμενους, για γυναίκα που φώναζε σε βοήθεια μέσα στη θάλασσα. Την έβγαλα στην ακτή και της έδωσα πρώτες βοήθειες. Εκανα ΚΑΡΠΑ, βάλαμε γρήγορα οξυγόνο και πολύ σύντομα μπορούσε και ανέπνεε. Ηρθε, άμεσα, το ασθενοφόρο και την παρέλαβε από εμάς για να μεταβεί στο νοσοκομείο».

Δυστυχώς, εκεί, παρά την προσπάθεια που έκαναν οι γιατροί για αναζωογόνηση, η άτυχη γυναίκα κατέληξε, μετά από περίπου μία ώρα, σκορπίζοντας θλίψη και πένθος στην οικογένειά της.

Για τον θάνατό της, πάντως, θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή, ώστε να ξεκαθαρίσουν τα ακριβή αίτια θανάτου της.

Γενικότερα στην παραλία της Πλαζ έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά φέτος. Σε ένα τελευταίο έγινε διάσωση από ναυαγοσώστρια, που κατάφερε να σώσει λουόμενη, η οποία είναι καλά στην υγεία της!