«Χαλάρωσε» με πατρινό καλοκαίρι! Ο πατρινός μουσικοσυνθέτης Περικλής Παπαδόπουλος στην «Π»

Επανακυκλοφορεί ο ιστορικός δίσκος του Περικλή Παπαδόπουλου – Γηγενείς συντελεστές σε μία «χειροποίητη» παραγωγή

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο μελωδικός δίσκος «Χαλάρωσε», αφιερωμένος στο ελληνικό καλοκαίρι, ακριβώς 18 χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση, είναι πλέον διαθέσιμος σε όλες τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, υπογεγραμμένος από τον πατρινό μουσικοσυνθέτη Περικλή Παπαδόπουλο, γνωστό και από το καρναβαλικό του άλμπουμ «Ακούσατε-ακούσατε», που είχε κυκλοφορήσει στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Οπως σημειώνει ο ίδιος στην «Πελοπόννησο», πρόκειται «για τραγούδια του έρωτα και της παρέας που με ξεδίψασαν με τη δροσιά των πρώτων νεανικών μου χρόνων, για να ολοκληρωθούν το 2006 αβίαστα, 14 χρόνια μετά από τότε που γράφτηκαν (1994).

Προσφέρονται «χειροποίητα» από εξαιρετικούς συνεργάτες μουσικούς που αποτύπωσαν – έπνευσαν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα κάθε τραγουδιού, με σκηνικό – φόντο το μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι που σχεδόν 6 μήνες το ζούμε και 6 μήνες το σχεδιάζουμε. Αν λοιπόν κάποιος νιώσει πως περιγράφουν τον παλιό ή τον νέο έρωτά του, αυτόν ή κάποιον της παρέας του, τότε κάπου συναντιόμαστε. Ισως και να βρούμε ευκαιρία, όλοι μαζί να τα πούμε από κοντά. Αυτό, ήδη θα έχει κάνει τα τραγούδια αυτά καλοτάξιδα!».

Οπως λέει, η δισκογραφική αυτή εργασία, είναι αφιερωμένη «σε φίλους και φίλες που ζωντανέψαμε και μοιραστήκαμε τέτοιες εικόνες».

Το ομώνυμο τραγούδι της συλλογής, είναι ένα χαρούμενο –αλά παλαιά– ζεϊμπέκικο: «Οσο όλα γύρω μας, πιέζουν και μας σφίγγουν την ψυχή, η καθημερινότητα, η δουλειά, η απληστία και η (αυτο–επιβαλλόμενη και μη) συνθετότητα του τρόπου της σύντομης ζωής μας, άλλο τόσο το τραγούδι αυτό μάς καλεί να απλοποιήσουμε τη ζωή μας και να χαλαρώσουμε λίγο τους ρυθμούς της. Το καλοκαίρι, συνδράμει σε αυτό. Ομοίως και η καλή παρέα!».

Αξίζει να τονιστεί, ότι οι συντελεστές είναι όλοι Πατρινοί: Η οπτικοποίηση των τραγουδιών έχει γίνει από τον Χρήστο Δημητρόπουλο, οι χορογραφίες από τον Παναγιώτη Κατσίκη, η ηχογράφηση από το Studio Sammi και τον Κώστα Αλμπάνη, η υποστήριξη γυρισμάτων από τη View Productions των Χρήστου Ορτέντζιο και Κώστα Φασουλά, με την αρωγή των Στέφανου και Αλέκου Οικονόμου, στο Θερινό «Χάραμα».