Γιάννης Σεβδικαλής: Ποιος είναι ο Παραολυμπιονίκης που υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης με τη Σοφία Κουρτίδου

Ιδιαίτερη ήταν η χθεσινή ημέρα για τη Σοφία Κουρτίδου και τον Γιάννη Σεβδικαλή, αφού υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης.

Γιάννης

Ιδιαίτερη ήταν η χθεσινή ημέρα για τη Σοφία Κουρτίδου και τον Γιάννη Σεβδικαλή, αφού υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης.

Το ζευγάρι, που κέρδισε το J2US, ανακοίνωσε το ευχάριστο γεγονός με μια κοινή ανάρτηση στα social media, όπου κοινοποίησε φωτογραφίες από την ημέρα. Μάλιστα, η Σοφία Κουρτίδου και ο Γιάννης Σεβδικαλής αποκάλυψαν πως η χθεσινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για αυτούς και αυτός είναι ο λόγος που προχώρησαν στο σύμφωνο συμβίωσης πριν τον γάμο τους.

 


«08/08! Μια μέρα πολύ σημαντική για μας και από σήμερα θα έχουμε άλλον ένα λόγο να τη γιορτάζουμε! Γιατί οι ζωές μας ενώθηκαν για πάντα… και επίσημα πλέον! Το αποφασίσαμε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή, χωρίς να το ξέρει κανείς. Ούτε καν εμείς το ξέραμε μέχρι χθες! Ξέραμε όμως με σιγουριά τι νιώθουμε ο ένας για τον άλλον. Δεν κρατιόμασταν μέχρι να οργανώσουμε το γάμο και θέλαμε πολύ να έχουμε επέτειο τη σημερινή ημερομηνία γιατί για μας σημαίνει πάρα πολλά. Οπότε έτσι αυθόρμητα, το αποφασίσαμε. Έτσι απλά.

Γιατί έτσι είναι η αγάπη, απλή, χωρίς ερωτηματικά. Απλά εγώ & εσύ!», έγραψε η Σοφία Κουρτίδου στη λεζάντα της ανάρτησής της.

Το ζευγάρι, μετρά σχεδόν έναν χρόνο σχέσης. Η γνωριμία τους έγινε όταν η Σοφία Κουρτίδου πλησίασε μέσω ενός μηνύματος τον Γιάννη Σεβδικαλή για να του πάρει μια συνέντευξη. Έδωσαν ραντεβού σε μια καφετέρια κι από την πρώτη ματιά κατάλαβαν ότι είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον.

«Το τελευταίο που είχα στο μυαλό μου ήταν ότι θα τον ερωτευτώ. Από την πρώτη στιγμή που τον είδα – είχαμε δώσει ραντεβού σε μια καφετέρια – σήκωσε το βλέμμα του και με κοίταξε και βλέπω αυτό το χαμόγελο…. Είναι η ομορφιά που πηγάζει από μέσα του, είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, δεν γίνεται αυτό να μην του το αναγνωρίσεις», είχε πει σε συνέντευξή της στο «Στούντιο 4» η Σοφία Κουρτίδου για τη γνωριμία τους.

«Εγώ είδα όλο τον κόσμο στη Σοφία. Μαθαίνω πράγματα καθημερινά, είδα την αγάπη με άλλο μάτι. Μου έχει μάθει τόσα πράγματα και ακόμα εξελίσσομαι καθημερινά», είχε αποκαλύψει στην ίδια συνέντευξη ο Γιάννης Σεβδικαλής.

Για αρκετό καιρό οι δυο τους είχαν καταφέρει να κρατήσουν τη σχέση τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητα. Ωστόσο, στις 7 Ιανουαρίου, ανήμερα της ονομαστικής εορτής του Γιάννη Σεβδικαλή η Σοφία Κουρτίδου θέλησε να μοιραστεί την αγάπη και τον θαυμασμό που νιώθει για τον Παραολυμπιονίκη με όλο τον κόσμο.

Ο Γιάννης Σεβδικαλής είναι Παραολυμπιονίκης και κατακτά το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στον στίβο. Το 2012 ένα ατύχημα που είχε του άλλαξε τη ζωή αλλά εκείνος δεν το έβαλε κάτω.

Σε νεαρότερη ηλικία, ο Γιάννης Σεβδίκαλης εργαζόταν ως βοηθός σερβιτόρου σε μαγαζιά στο Βοτανικό και σε νυχτερινά κέντρα. Ωστόσο πάντα υπήρχε αυτό το κομμάτι μέσα του, όπου ήθελε να γίνει αθλητής.

Το ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή

10 Οκτωβρίου 2012, ώρα 14.30. Ο Γιάννης σχολάει από τη δουλειά που εργαζόταν ως σερβιτόρος και επιστρέφει στο σπίτι του με το ποδήλατο του. Όπως κάθε μέρα, έπρεπε να διασχίσει τις σιδηροδρομικές γραμμές του τρένου.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά μια διερχόμενη αμαξοστοιχία θα τον παρασύρει, θα πολτοποιήσει τα άκρα του και ο ίδιος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον θάνατο. Οι γιατροί στο νοσοκομείο θα σώσουν την ζωή του αλλά θα αναγκαστούν να ακρωτηριάσουν τα πόδια του…

Έναν χρόνο μετά το ατύχημά του ο Γιάννης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά προσθετικά μέλη. Τόσοι μήνες όμως χωρίς περπάτημα τα κόκκαλά του είχαν ατροφήσει και χρειάστηκε να περπατάει με πατερίτσες. Μετά από παρότρυνση ενός φίλου μπήκε στον κανονικό στίβο και ξεκίνησε ο πρωταθλητισμός.

«Δεν πρόλαβα να θρηνήσω, δεν πρόλαβα να σκεφτώ αυτό που μου είχε συμβεί, γιατί πέρα από την μεγάλη αγάπη που ήρθε από συγγενείς και φίλους, ήρθαν άνθρωποι που μου έδωσαν θάρρος και δύναμη λέγοντας μου ότι υπάρχουν τεχνητά μέλη, που σου δίνουν την δυνατότητα να περπατάς και να τρέχεις. Είχα φοβηθεί για την ζωή μου και έτσι χάρηκα που έμεινα ζωντανός. Άρπαξα ότι ευκαιρία μου δόθηκε. Θέλει απλά να έχεις όρεξη για την ζωή και να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο», έχει εξομολογηθεί ο ίδιος στην εκπομπή Tatiana Live.

 

Διαβάστε επίσης:

Αθηνών-Κορίνθου: Φωτιά και διακοπή κυκλοφορίας μετά από ανατροπή βυτιοφόρου στο ύψος της Κινέτας ΦΩΤΟ

Καιρός: Διατηρούνται οι υψηλές θερμοκρασίες, η πρόγνωση μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο ΦΩΤΟ

Πύργος: Καφέ αράχνη τσίμπησε τον 48χρονο που πέθανε; – Οι εκτιμήσεις των γιατρών, «δεν υπάρχει αντίδοτο»

Νεκρός ο οδηγός μηχανής από το σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Αθηνών

Θανατηφόρο τροχαίο Πατρών – Πύργου, πατέρας 45χρονου: «Δεν μπορούμε να το χωνέψουμε, έφυγε τσάμπα»