Καιρός: Θερμοκρασία έως 39 βαθμούς Κελσίου μέχρι την Πέμπτη, μελτέμια και μπόρες «εμποδίζουν» τον καύσωνα

Ζέστη αλλά με ήπιες θερμοκρασίες και χωρίς καύσωνα αναμένεται τουλάχιστον μέχρι τις 15 Αυγούστου σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες.

39

Ζέστη αλλά με ήπιες θερμοκρασίες και χωρίς καύσωνα αναμένεται τουλάχιστον μέχρι τις 15 Αυγούστου σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες.

Οι μετεωρολόγοι συμφωνούν πως ο παρατεταμένος καύσωνας του προηγούμενου διμήνου, έχει δώσει τη θέση του σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και παρά το γεγονός ότι κάποιες μέρες ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 39 βαθμούς, ο καιρός δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά καύσωνα.


Ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, σημειώνει πως μέχρι τις 15 Αυγούστου θα επικρατήσουν τα μελτέμια, ενώ η ζέστη θα επικρατήσει στα δυτικά και στα νότια της χώρας.

«Αμετάβλητες οι καιρικές συνθήκες τουλάχιστον μέχρι και τις 15 Αυγούστου με τα μελτέμια στο Αιγαίο να κυριαρχούν, τη ζέστη να δείχνει τα δόντια της προς τα δυτικά και νότια και τις μπόρες να επιμένουν σε βουνά κυρίως της ηπειρωτικής χώρας» σημειώνει σε ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Οι θερμοκρασίες όλη την εβδομάδα δεν θα ξεπεράσουν τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι πιο ζεστές μέρες θα είναι σήμερα (9.8.2024), το Σάββατο και την Τρίτη.

 
Διαβάστε επίσης:

Αθηνών-Κορίνθου: Φωτιά και διακοπή κυκλοφορίας μετά από ανατροπή βυτιοφόρου στο ύψος της Κινέτας ΦΩΤΟ

Καιρός: Διατηρούνται οι υψηλές θερμοκρασίες, η πρόγνωση μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο ΦΩΤΟ

Πύργος: Καφέ αράχνη τσίμπησε τον 48χρονο που πέθανε; – Οι εκτιμήσεις των γιατρών, «δεν υπάρχει αντίδοτο»

Νεκρός ο οδηγός μηχανής από το σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Αθηνών

Θανατηφόρο τροχαίο Πατρών – Πύργου, πατέρας 45χρονου: «Δεν μπορούμε να το χωνέψουμε, έφυγε τσάμπα»