Ευκαιρία να μεγαλώσει η «λίμνη», η Δράκου να κάνει επισκέψεις σε σχολεία της Πάτρας

Δράκου

Τώρα που ολοκληρώθηκαν οι φετινοί Ολυμπιακοί αγώνες με την ελληνική αποστολή να επιστρέφει με τον πολύ καλό απολογισμό των 8 μεταλλίων, μπορούμε να συζητήσουμε για ορισμένα συμπεράσματα που βγήκαν το τελευταίο διάστημα και αφορά τον Αχαϊκό αθλητισμό.

 

Για πρώτη φορά φέτος, δέχθηκαν τουλάχιστον από τρία διαφορετικά άτομα, μηνύματα που με ρωτούσαν ποια ακριβώς ώρα θα αγωνιστεί η Νόρα Δράκου στο Παρίσι και ποια είναι η εκτίμηση  μου για το τι θα κάνει.

 

Ανεξάρτητα τι απάντηση έδωσα, το ενδιαφέρον των απλών πατρινών δείχνει ότι η «λίμνη» της κολύμβησης έχει μεγαλώσει στην πόλη και αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στις αλλεπάλληλες επιτυχίες της  κολυμβήτριας του Παναθηναϊκού.

 

Με δεδομένο οτι το φετινό καλοκαίρι η Νόρα Δράκου έγραψε ιστορία με τα δύο μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, αλλά και την 4η συμμετοχή της σε ολυμπιακούς αγώνες, όντας η μοναδική πατρινή που έχει πετύχει κάτι τέτοιο, είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να κερδίσει από αυτήν και ο Αχαϊκός αθλητισμός.

 

Για να μην μένω στις γενικολογίες, καταθέτω πρόταση ώστε η πάντα χαμογελαστή και θετική Νόρα Δράκου σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τα ναυταθλητικά σωματεία, να κάνει προγραμματισμένες επισκέψεις σε σχολεία της πόλης και να μιλά στους μαθητές, δηλαδή τους αυριανούς αθλητές, για την αξία του αθλητισμού και για την κολύμβηση.

 

Το timing είναι κατάλληλο και όσοι ενδιαφέρονται να μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ η «λίμνη» της κολύμβησης τώρα θα πρέπει να χτίσουν τις κατάλληλες  συνθήκες και από τη νέα σχολική σεζόν η Δράκου να μεταλαμπάδευσει την αγάπη της για την κολύμβηση σε όλους…

 

ΥΓ.: Η περίπτωση της Νόρας Δράκου είναι μια «απάντηση» για το αν ο αθλητισμός στη σύγχρονη εποχή μπορεί να παράγει πρότυπα. Δεν είναι μόνο ο Τεντόγλου, αλλά και η δική μας Νόρα Δράκου μπορεί να λειτουργήσει ως υγιή πρότυπο για τα νέα παιδιά, ειδικότερα αυτά της Πάτρας.