Εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ: «Τρίπορτο» και περίεργες σιωπές Αχαΐα, ποιοι είναι με ποιους

Μετακινήσεις στελεχών, εσωπαραξιακή «γκρίνια» και «υπόγειες» συμπεριφορές, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Αχαΐας, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών στο κόμμα.

ΠΑΣΟΚ

Μακραίνει ο κατάλογος στελεχών του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στην Αχαΐα, που «συνυπογράφουν» τις υποψηφιότητες διεκδικητών της αρχηγίας στο κόμμα, καταγράφοντας από τη μια μετακινήσεις σε σχέση με την προηγούμενη εσωπαραταξιακή αναμέτρηση κι από την άλλη έντονους ψιθύρους στην «πράσινη» πιάτσα για στάσεις και «υπόγειες» προεκλογικές συμπεριφορές.

ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ

Το μέχρι σήμερα το κλίμα στην «ιδιαίτερη» Αχαΐα -λόγω της ιστορίας που έχει η περιοχή στον χώρο της Κεντροαριστεράς- δείχνει να μην ταυτίζεται με τα πανελλαδικά εσωκομματικά χαρακτηριστικά κι αυτό γιατί οι υποψήφιοι πρόεδροι, που φαίνεται να έχουν «το πάνω χέρι», δεν είναι απόλυτα οι ίδιοι!

Από όλες τις πλευρές γίνεται παραδεκτό στην «Πελοπόννησο» ότι αυτοί οι οποίοι έχουν ένα σαφές προβάδισμα είναι οι κκ Ανδρουλάκης, Δούκας και Κατρίνης, με τον ηλείο βουλευτή να έχει μπει «σφήνα» κι αυτό λόγω της γειτνίασης και των δεσμών που έχει αναπτύξει με κομματικά στελέχη στη Δυτική Ελλάδα, γενικότερα.

Σε αυτούς τους τρεις υποψήφιους αρχηγούς θα πρέπει να προστεθεί, ως ανερχόμενη στην Αχαΐα, η κ. Διαμαντοπούλου, με τους παρατηρητές των εσωκομματικών εξελίξεων να βλέπουν μια διαρκώς αναπτυσσόμενη δυναμική, κυρίως στην Αιγιάλεια, εξαιτίας της στήριξης που της παρέχει -ανοιχτά και δυναμικά- ο τ. υφυπουργός και βουλευτής Κώστας Σπηλιόπουλος.

ΤΟ «ΣΟΥΣΟΥΡΟ»

Ομως, σε τοπικό επίπεδο, η «Πελοπόννησος» καταγράφει και μια σειρά από κενά στη στήριξη διεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, αν και αυτό εκτιμάται ότι μάλλον θα αλλάξει όσο, χρονικά, θα πλησιάζουμε στην 6η Οκτωβρίου ημέρα διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών.

Εντονα συζητείται, λοιπόν, ότι η πολιτευτής Κατερίνα Σολωμού και ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος -αν και θεωρούνται πολύ κοντά στον πρόεδρο Ανδρουλάκη- αυτό δεν το έχουν ακόμα δηλώσει δημόσια! Η αυθαίρετη εξήγηση αυτού -παρότι μπορεί να είναι μια προσωρινή στάση- από πολλούς ερμηνεύεται ως αποτέλεσμα συζητήσεων ή αναζητήσεων, που μπορεί να έχουν με άλλους υποψήφιους!

Η «ΤΡΙΠΛΕΤΑ»

Υπάρχει, όμως, και μια άλλη κατηγορία κομματικών στελεχών, που όχι μόνο δεν στηρίζουν έναν ή μια εκ των υποψηφίων, αλλά δύο ή ακόμα και τρεις! Σε αυτούς συγκαταλέγονται κάποιοι από τη λεγόμενη «Ομαδα Κατσιφάρα», που μοιράζουν δυνάμεις στους κκ Δούκα, Γερουλάνο και Κατρίνη, με τον τελευταίο να «απολαμβάνει» σημαντικά οφέλη λόγω της ενεργούς στήριξης που ως βουλευτής παρείχε το 2015, 2019, 2023 στις Περιφερειακές Εκλογές.

Ο «ΧΩΡΟΣ»

Πολλά σχόλια προκάλεσε και η αποδοχή εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, αντί για τον χώρο της να υποδεχτεί προ ημερών τον υποψήφιο πρόεδρο Π. Γερουλάνο στα Γραφεία της Περιφερειακής Παράταξης του Σπ. Σκιαδαρέση, με παρόντα κομματικά στελέχη που στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου δεν είχαν υπακούσει στο χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, αλλά ήσαν στο πλευρό του υποστηριζόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ Κ. Καρπέτα. Ως χαρακτηριστική αναφέρεται η περίπτωση του υποψηφίου με το τον τελευταίο Περικλή Φλωρόπουλου, υποστηρικτή σήμερα του Κ. Γερουλάνου!

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ

Χωρίς απολυτότητα, αλλά με βάση δημόσιες δηλώσεις ή και αναφορές τους στο εσωκομματικό περιβάλλον, η «Π» παρουσιάζει σήμερα την «ακτινογραφία» της Αχαΐας.

> Με τον Νίκο Ανδρουλάκη: Νίκος Μοίραλης, Γιώργος Καρβουνιάρης, Γιάννης Ταπεινός, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Γαβρίλης Χαραζίδης, η μισή Νομαρχιακή Επιτροπή κι εκτός απροόπτου Κατερίνα Σολωμού και Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

> Με τον Χάρη Δούκα: Μαρίνος Σκανδάμης, Γιώργος Μπέσκος, Ανδρέας Κελεπούρης, Θανάσης Γιανναδάκης, Παναγιώτης Μαρινόπουλος και η άλλη μισή Νομαρχιακή, αλλά και ο Αποστόλης Κατσιφάρας, χωρίς ωστόσο κάποια δημόσια παρέμβαση.

> Με την Αννα Διαμαντοπούλου: Κώστας Σπηλιόπουλος, Θάνος Καρπής, Ανδρέας Μπαχράς, Κώστας Χαρισιάδης, Γιώργος Κολλιόπουλος, Σταύρος Κουμπιάς, Αγγέλα Τριανταφύλλου, Τάκης Ανδρικοπουλος, Γιάννης Δελής, Μήτσος Δημητροπουλος, Γιώργος Ζαφειροπουλος, Δημήτρης Κομνηνός, Γιάννα Μαμωνά, Σαφής Μουζάκης, Σωτήρης Ταξιαρχοπουλος και Μαρία Τσουκαλά.

> Με τον Παύλο Γερουλάνο: Ολυμπία Λόη, Χρήστος Σολωμός, Γιώργος Μαντζαβάς, Δήμητρα Μπάστα, Διαμαντής Κανελλόπουλος, Δημήτρης Βέρρας και αρκετοί υποψήφιοι του Σπ. Σκιαδαρέση, που ήσαν παρόντες στη συγκέντρωσή του, στην Πάτρα, όπως αυθαίρετα ερμηνεύεται.

Ο Μιχάλης Κατρίνης έχει πολλούς υποστηρικτές, στην Πάτρα κυρίως, αλλά κρατούν χαμηλό προφίλ, κάτι που τον κατατάσσει ίσως και στους τρεις ή τέσσερις πρώτους στην Αχαΐα

Η Νάντια Γιαννακοπούλου δεν φαίνεται να διαθέτει έρεισμα στην περιοχή.