Φωτιές στην Αττική: Εκκενώθηκαν 7 περιοχές και δυο νοσοκομεία, τιτάνια η μάχη πυροσβεστών από γη και αέρος ΦΩΤΟ

Η πυρκαγιά εξελίχθηκε με ταχύτητα και κινείται προς την κατεύθυνση της Πεντέλης, έχει εξαπλωθεί στο Πεντελικό όρος. Επιχειρούν περισσότεροι από 500 πυροσβέστες και 32 αεροσκάφη.

αττική Φωτογραφία που ανέβασε ο Θεμιστοκλής Αραμπατζής στο Facebook

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στην Αττική το οποίο έχει ξεπεράσει πλέον τα 30 χιλιόμετρα, ξεκινώντας από την περιοχή του Βαρνάβα το μεσημέρι της Κυριακής, για να φτάσει στο Πεντελικό όρος το πρωί της Δευτέρας.

Ο Πρωθυπουργός στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων

Πυρκαγιά Αττική – Γεωργιάδης: Διακομίσθηκαν 19 παιδιά στα νοσοκομεία Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία

Πυρκαγιά Αττική: Εκκενώθηκαν τα μοναστήρια του Αγίου Εφραίμ και της Πεντέλης

Πυροσβεστική: Στο Πεντελικό όρος η φωτιά από τον Βαρνάβα, πάνω από 500 πυροσβέστες στη μάχη

«Πύρινη» κόλαση στον Βαρνάβα: Δύσκολη νύχτα, ανεξέλεγκτο μέτωπο πολλών χιλιομέτρων, μηνύματα 112 για Μαραθώνα και Διόνυσο BINTEO-ΦΩΤΟ

Τα μηνύματα του 112 μεταξύ τις 04.30 και τις 5.45 ήταν αλλεπάλληλα: Εντολή για εκκένωση σε Πεντέλη, Ντράφι, Διώνη, Νταού, Αγ. Σπυρίδωνα, Δαμάρασι. Μετά την εντολή για εκκένωση της Πεντέλης, οι Αρχές εκκένωσαν το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ενώ υπάρχει ετοιμότητα και για το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει εκκενωθεί, όπως είπε ο αντιδήμαρχος Πεντέλης Γιάννης Ζούνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Ακολούθησε νέο μήνυμα στις 6.20 για εκκένωση του Οικισμού Ανατολή προς Νέα Μάκρη. 

ΦΩΤΙΑ ΑΤΤΙΚΗ

Δυτική Ελλαδα: Στο «κόκκινο» σήμερα για εκδήλωση πυρκαγιάς, σύσκεψη υπό τον Κικίλια

Στη μάχη και τα εναέρια μέσα 

Στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν γύρω στις 06.20 και τα εναέρια μέσα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, πάνω από τον οικισμό της Ανατολής επιχειρούν ήδη πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα έχει συντονιστικό ρόλο. Συνολικά θα συνδράμουν 32 εναέρια μέσα, 15 αεροσκάφη και 17 ελικόπτερα.

Πυρκαγιά Αττική: Η συγκλονιστική φωτογραφία με πυροσβέστη

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας έδωσαν ολονύχτια σκληρή μάχη, όμως παρά τις προσπάθειες η πυρκαγιά εξελίχθηκε με ταχύτητα και αυτή τη στιγμή κινείται προς την κατεύθυνση της Πεντέλης, έχει εξαπλωθεί στο Πεντελικό όρος.

αττική

Για τον λόγο αυτό, συνέχισε ο κ. Βαθρακογιάννης, στάλθηκε στις 04:52 από το 112 μήνυμα για ενημέρωση των κατοίκων στους οικισμούς Παλιά και Νέα Πεντέλη, Μελίσσια, Πολιτεία Εκάλη, Ντράφι και Νέα Ερυθραία, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα.

Στις 05:10 εκδόθηκε νέο μήνυμα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Νέα Πεντέλη προς Μελίσσια και από Παλιά Πεντέλη προς Βριλήσσια.

Στις 05:13 για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Ντράφι, Διώνη και Δαμάρασι Ραφήνας προς Λεωφόρο Μαραθώνα, ενώ στις 05:40 για την απομάκρυνση κατοίκων από τους οικισμούς Νταού Πεντέλης και Άγιο Σπυρίδωνα προς Ραφήνα. Στις 05:45 ενημερώθηκαν επίσης οι κάτοικοι στην περιοχή της Ανθούσας να είναι σε ετοιμότητα.

ΦΩΤΙΑ ΑΤΤΙΚΗ

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 510 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 152 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών, με τη συνδρομή των συναρμόδιων φορέων.

Τέλος, ο κ. Βαθρακογιάννης τόνισε ότι οι άνεμοι κατά τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν ισχυροί, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις. «Δυστυχώς η έντασή τους αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση οι πολίτες των περιοχών που εξελίσσεται η πυρκαγιά να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών» κατέληξε.

Πηγή: skai.gr