Απάντηση Ερασιτεχνικής: «Η υποκρισία της ΠΑΕ περισσέυει»

Σκληρή απάντηση και από την Ερασιτεχνική και το «πινγκ-πονγκ» συνεχίζεται

Ερασιτεχνικής

«Με μεγάλη έκπληξη, μας γνωστοποιήθηκε πριν λίγο ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναχαϊκή αναφορικά με την τύχη του ποδοσφαιριστή Ανδρέα Βιανέλλο ο οποίος, όπως είναι γνωστό, ανήκει πλέον στο δυναμικό των Ακαδημιών του ΟΦΗ.
Η άρχική μας έκπληξη έχει να κάνει με το γεγονός ότι την άδεια και την συναίνεση για να συμμετάσχει στα δοκιμαστικά της Κρητικής ομάδας προκειμένου να αποκτηθεί από αυτή, την έδωσε η ίδια η ΠΑΕ Παναχαϊκή μέσω του επίσημου mail της ομάδας, ανταποκρινόμενη έτσι στο σχετικό αίτημα που ο ΟΦΗ έστειλε στην ΠΑΕ.
Είναι επίσης γνωστό οτι ο Ανδρέας Βιανέλλο ήρθε στην Παναχαϊκή απο την Θύελλα Αιγίου, υπογράφοντας μονοετή συμφωνία συνεργασίας, προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα της Ακαδημίας η οποία συμμετείχε στο Πρωτάθλημα της SuperLeague1.
Με την λήξη της συμφωνίας ο ποδοσφαιριστής ήταν ελεύθερος να πάρει το δελτίο του, όπως ο νόμος ορίζει και να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του σε οποιαδήποτε ομάδα της αρεσκείας του.
Αυτό επέβαλλε η νομιμότητα και αυτό έγινε!
Φιλοσοφία μας είναι ότι κανένας ποδοσφαιριστής δεν ανήκει σε κανέναν παρά μόνο στον εαυτό του.
Προσπάθεια της Ακαδημίας είναι όλα τα παιδιά που ανήκουν στο δυναμικό της να εμφυσήσουν την αγάπη για τα “κοκκινόμαυρα χρώματα” και να επιλέξουν τα ίδια να αγωνιστούν γι’ αυτά!
Έχει ωστόσο αξία να αναρωτηθεί κανείς για ποιό λόγο ο εν λόγω ποδοσφαιριστής αλλά και άλλοι ερχόμενοι εως πέρυσι στην Παναχαϊκή ζητούσαν μονοετή και όχι πολυετή συμβόλαια…
Ο λόγος λοιπόν είναι απλός για όσους τουλάχιστον δεν έχουν κοντή μνήμη!
Δεν ήθελαν (όπως στο πρόσφατο παρελθόν έγινε…) να υποθηκεύσουν το μέλλον τους…
Ουκ ολίγοι Ποδοσφαιριστές που γαλουχήθηκαν και ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά στις Ακαδημίες της Παναχαϊκής και όχι μόνο, έγιναν δυστυχώς τα τελευταία χρόνια “αντικείμενα” Ποδοσφαιρικής Συναλλαγής (δεν θέλουμε να φανταστούμε κάτι άλλο…) με ομάδες και παράγοντες που περιστοίχιζαν “ιθύνοντες” της ΠΑΕ, η οποία (άγνωστο γιατί…) δεν “δάνειζε” αλλά ΧΑΡΙΖΕ ποδοσφαιριστές απο τα σπλάχνα της…
Αυτό το παραμύθι λοιπόν έχει Δράκο και είναι σε όλους γνωστός!
Η υποκρισία της ΠΑΕ περισσεύει.
Ο ανελέητος πόλεμος της ΠΑΕ εναντίον της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής υπο την σκέπη της οποίας λειτουργούν οι Ακαδημίες δεν θα σταματήσει όσο η Ακαδημία κάνει βήματα προόδου και δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς…
Ως Ακαδημία είμαστε εδώ. Δίπλα στα εκατοντάδες παιδιά και τους γονείς που μας εμπιστεύονται. Δίπλα στα ενενήντα και πλέον νέα παιδιά που ήρθαν φέτος στα δοκιμαστικά της Ακαδημίας και επιθυμούν να φορέσουν την φανέλλα της Παναχαϊκής!
Στην Ακαδημία της Παναχαϊκής εργαζόμαστε όλοι νυχθημερόν για το καλύτερο και όχι για το εφήμερο και “φτηνό” μεροκάματο που κάποιοι ψάχνουν τα τελευταία χρόνια στις πλάτες της ομάδας!
Και κάτι ακόμα! Στον επιλογό της η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρεται σε άλλες ανακοινώσεις που σύντομα θα κάνει “για τις συνεργαζόμενες Ομάδες και Ακαδημίες που θα ανήκουν στο δίκτυο της”…
Την απάντηση σε αυτό την έδωσε με δηλώσεις του πριν απο λίγες ημέρες ο Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής Παναγιώτης Σεμιτέκολος που είπε τα εξής:
“Θέλω για ακόμη μια φορά να ξεκαθαρίσω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η Ακαδημία της Παναχαϊκής με το Σήμα και την Φανέλα της Ιστορικής μας ομάδας είναι ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ. Αυτή που λειτουργεί με έδρα το σπίτι μας στην Αγυιά. Οτιδήποτε άλλο δεν θα έχει να κάνει με την Παναχαϊκή».
Προς το παρόν αυτά τα ολίγα και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε…».