Χαλκιδική: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης, τι δηλώνει ο παππούς της

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία στη σορό της 8χρονης που βρέθηκε νεκρή σε πισίνα κατασκήνωσης, στη Χαλκιδική. Δυο συλλήψεις για την τραγωδία.

κατασκήνωσης

Από πνιγμό έχασε την ζωή της η 8χρονη, που εντοπίστηκε νεκρή μέσα σε πισίνα  κατασκήνωσης, στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr λίγο πριν τις 10 το πρωί ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα, το παιδάκι πέθανε από πνιγμό, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μόνο του μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης.

«Μου είχαν πει ότι έχουν ναυαγοσώστη»

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο παππούς του 8χρονου κοριτσιού, Άγγελος Καζάζης, είπε: «Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την κατασκήνωση. Ρώτησα αν είχαν ναυαγοσώστη και είπαν ότι είχαν. Και πώς σας έφυγε το παιδί; Κανείς δεν απάντησε».

Δυο συλλήψεις

Από την πλευρά της, η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, ανέφερε: «Το ΕΚΑΒ έφτασε γρήγορα στο σημείο και προσπάθησαν με τα μέσα που είχαν να το σώσουν. Στη συνέχεια το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας, το διασωλήνωσαν και το έφεραν στο ΑΧΕΠΑ και απ΄ ότι άκουσα δεν είχε καλή κατάληξη. Θέλω να συλλυπηθώ τους γονείς».

Mετά την σύλληψη της 19χρονης ομαδάρχισσας -που αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα-, συνελήφθη και ο 34χρονος «αρχηγός» της κατασκήνωσης. Ο άνδρας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Χαλκιδική: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τον πνιγμό της 8χρονης σε κατασκήνωση

Όπως είχε γίνει γνωστό από χθες, η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή, όταν η αρμόδια ομαδάρχισσα ξεκίνησε να κάνει καταμέτρηση των παιδιών από τα σπιτάκια. Τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του παιδιού. Δυστυχώς, όμως, λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης

Λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν η κατασκήνωση εξέδωσε ανακοίνωση. Την κατασκήνωση, που είναι μία από τις πιο γνωστές της Βόρειας Ελλάδας στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, λειτουργεί η «Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική Α.Ε.».

«Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA υπάρχει και η εκδοχή ότι το κορίτσι έφυγε από το δωμάτιο την ώρα της κατάκλισης και πήγε και βούτηξε μόνο του στην πισίνα, όταν ο ναυαγοσώστης δεν ήταν εκεί.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαφανίστηκε 14χρονος από το Διακοπτό Αχαΐας, ενεργοποιήθηκε το Missing Kid Alert

Πυρκαγιά Αττική: Τα τελευταία λόγια της 63χρονης που βρέθηκε απανθρακωμένη

Ο καιρός του Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρούς βοριάδες, η πρόγνωση για σήμερα

Πανώλη αιγοπροβάτων: Κρίσιμα 24ωρα, η Αχαΐα εν αναμονή απαντήσεων

Διάρρηξη «μαμούθ» στα Σελιανίτικα: Εφυγαν με πανάκριβα κλοπιμαία στα χέρια!

Αχαΐα: Πρωτοτυπία στις «στάχτες» του Κάλφα, πανηγύρι… αλλά για πυρόπληκτους