Η Περιφέρεια ζήτησε αυτοψία της «ΕΑΓΜΕ» στο καμένο Γηροκομειό: Εσπευσμένα γεωολόγοι για κατολισθήσεις

Ζαΐμης σε ΕΑΓΜΕ : «Καταγραφή φαινομένων και επιπτώσεων» – Παπάκου στην «Π»: «Ελπίζω να προλάβουμε τον χειμώνα…»

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ Πέρα από καθαρισμούς χρειάζονται έργα πρσοτασίας της περιοχής ενόψει βροχοπτώσεων

Η ανησυχία, που υπάρχει στους κατοίκους του Γηροκομειού της Πάτρας φέρνει την ενεργοποίηση του Μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ), η οποία θα έρθει με κλιμάκιο στην Πάτρα για να κάνει αυτοψία στην περιοχή.

Περιφέρεια

Φωκίων Ζαΐμης

Στην συνάντηση, του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Φωκίωνα Ζαΐμη, κατοίκων και ΔΣ του Συλλόγου «Παναγία η Γηροκομίτισσα», οι τελευταίοι εξέφρασαν φόβους για το ενδεχόμενο να υπάρξουν κατολισθητικά φαινόμενα λόγω των πληγών που άφησε η πυρκαγιά του Ιουλίου, αλλά και των ιδιαιτεροτήτων του μέρους.

Ετσι, η Περιφέρεια ανακοίνωσε, χθες, ότι ο κ. Ζαΐμης ζήτησε, με έγγραφό του, την ενεργοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της ΕΑΓΜΕ. Συγκεκριμένα, αιτήθηκε την άμεση αποστολή Ομάδας παρέμβασής της για να προβεί σε Τεχνικογεωλογική Αναγνώριση, με σκοπό την καταγραφή των φαινομένων και των επιπτώσεών τους, καθώς και την εκτίμηση της επικινδυνότητας για τις επηρεαζόμενες υποδομές και κατοικίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», το αίτημα θα γίνει δεκτό και απομένει να ξεκαθαριστεί το πότε θα έρθει το Κλιμάκιο στην Πάτρα για να κάνει αυτοψία που θα κρίνει και τα έργα που θα προγραμματιστούν.

Περιφέρεια

Μιλώντας στην «Π» η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γηροκομειού Ντίνα Παπάκου, επιβεβαίωσε την έντονη ανησυχία κατοίκων, γι’ αυτό και η ίδια είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους τοπικούς φορείς.

«Υπάρχει ανησυχία για τυχόν κατολισθητικά φαινόμενα, γιατί σε ορισμένα σημεία της περιοχής ο δρόμος είναι κατηφορικός και για αυτό έχουμε ζητήσει από τους φορείς να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες. Πράγματι έχει καθαριστεί ένα κομμάτι στην περιοχή από τα μηχανήματα της περιφέρειας, αλλά θα πρέπει να γίνει καθαρισμός και σε άλλα σημεία» είπε αρχικά η κ. Παπάκου και πρόσθεσε: «Ενημερωθήκαμε ότι ο κ. Ζαΐμης ενεργοποίησε το μνημόνιο συνεργασίας με το ΕΑΓΜΕ και περιμένουμε να μας πουν αυτοί που είναι και ειδικοί, ποιες παρεμβάσεις θα γίνουν. Ελπίζω να γίνουν το συντομότερο, ώστε να μη μας προλάβει ο χειμώνας και αντιμετωπίσουμε κάτι άσχημο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαφανίστηκε 14χρονος από το Διακοπτό Αχαΐας, ενεργοποιήθηκε το Missing Kid Alert

Πυρκαγιά Αττική: Τα τελευταία λόγια της 63χρονης που βρέθηκε απανθρακωμένη

Ο καιρός του Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρούς βοριάδες, η πρόγνωση για σήμερα

Πανώλη αιγοπροβάτων: Κρίσιμα 24ωρα, η Αχαΐα εν αναμονή απαντήσεων

Διάρρηξη «μαμούθ» στα Σελιανίτικα: Εφυγαν με πανάκριβα κλοπιμαία στα χέρια!

Αχαΐα: Πρωτοτυπία στις «στάχτες» του Κάλφα, πανηγύρι… αλλά για πυρόπληκτους