Απέραντη θλίψη αλλά και ερωτήματα για τον πνιγμό της 8χρονης σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική

Ο εισαγγελέας παρήγγειλε πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστώσει αν τηρούνται οι προϋποθέσεις λειτουργίας σύμφωνα με τη νομοθεσία των κατασκηνώσεων.

πισίνα-σύβοτα

Τα ερωτήματα για τον πνιγμό του 8χρονου κοριτσιού στην πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική απαιτούν άμεσες απαντήσεις.

Το τραγικό περιστατικό περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης (13/8). Το παιδί εντοπίστηκε μέσα στην πισίνα, την ώρα που αυτή δεν λειτουργούσε. Ο θάνατός του κατά την ιατροδικαστική εξέταση οφείλεται σε πνιγμό.

Το αρχηγείο και ομάδα στελεχών άρχισε να αναζητά το παιδί στους χώρους της κατασκήνωσης. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς τις αισθήσεις του.

Το ανήλικο κορίτσι μεταφέρθηκε χωρίς της αισθήσεις του αρχικά στο κέντρο υγείας Κασσάνδρας και στη συνέχεια στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τη 19χρονη ομαδάρχισσα, υπεύθυνη στο σπιτάκι κατασκήνωσης όπου διέμενε το οκτάχρονο κορίτσι, καθώς και τον 34χρονο επικεφαλής της κατασκήνωσης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Αμφότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα. Στο πλαίσιο του αυτοφώρου αναζητείται ο υπεύθυνος κατά το νόμο της κατασκήνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 72χρονο, κάτοικο Αθηνών.

Ο εισαγγελέας παρήγγειλε πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστώσει αν τηρούνται οι προϋποθέσεις λειτουργίας σύμφωνα με τη νομοθεσία των κατασκηνώσεων. Ειδικά για την πισίνα αν βρίσκεται σε οριοθετημένο χώρο ασφαλή για τα παιδιά και αν είναι περιφραγμένη κατάλληλα με σταθερή περίφραξη ύψους 1,20 μ. και να εξασφαλίζεται η χρήση της με την επίβλεψη ναυαγοσώστη.

Ο έλεγχος για την τήρηση των προϋποθέσεων γίνεται από την οικεία περιφερειακή ενότητα.

Πηγή: ertnews

Διαβάστε επίσης:

 

«Κεραυνοί» του Ιερώνυμου για την τελετή λήξης των Ολυμπιακών: «Ο Εωσφόρος κατέβηκε από τον ουρανό»

Καλοκαιρινό «κύμα» χωρισμών: Αυτά είναι τα ζευγάρια που επιβεβαίωσαν το διαζύγιό τους ΦΩΤΟ

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου 1996 Τουρκοκύπριοι δολοφονούν εν ψυχρώ τον 26χρονο Σολωμό Σολωμού, τι άλλο συνέβη

Τιτανικός: Σπάνια αντικείμενα του διάσημου ναυαγίου φυλάσσονται σε μυστική αποθήκη BINTEO